13/5/14

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Πλατεία Επταλόφου

Με μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού της περιοχής, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Επταλόφου του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γιώργος Μαργαρίτης, υποψήφιος ευρωβουλευτής και ο Γιάννης Νοτάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Ο Γιάννης Νοτάκης, αναφέρθηκε στη στάση και το έργο των εκπροσώπων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων παρατάξεων στο Δήμο σημειώνοντας ότι συμφώνησαν στον Καλλικράτη, την πολιτική της ΕΕ και τις ιδιωτικοποιήσεις στους δήμους. «Απουσίαζαν όταν απέλυαν εκπαιδευτικούς, όταν έκλειναν την πρωτοβάθμια υγεία, όταν ιδιωτικοποιούσαν υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας κλπ. Οι αντιρρήσεις τους δεν ήταν στην κατεύθυνση αλλά στο τρόπο διαχείρισης. Δηλαδή να δώσουμε το έργο στους εργολάβους αλλά να βρούμε τον καλύτερο την ίδια στιγμή δεν αξίωναν δεν κινητοποιούσαν εργαζόμενους να διαφυλάξουν τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου που μειώνονται απελπιστικά".
Κόντρα σε όλους αυτούς «η Λαϊκή συσπείρωση είναι το ψηφοδέλτιο που εκφράζει με τον πιο αυθεντικό τρόπο τα συμφέροντα των εργαζομένων, των μικρών επαγγελματιών, της νεολαίας και δεν στηρίζεται μόνο από το ΚΚΕ αλλά από εκατοντάδες αγωνιστές που δοκιμάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια με ανιδιοτέλεια στις μάχες που έδιναν οι εργαζόμενοι. Ευτυχώς για τους εργαζόμενους δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν είναι ίδιοι αυτοί που απολύονται γιατί πρωτοστατούν στους αγώνες και στις απεργίες με εκείνους που σωστά ονομάστηκαν εργατοπατέρες και αποτελούν τσιράκια της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων και ξεπουλάνε τους εργάτες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η συνέχεια των δημοτικών παρατάξεων που άφησαν ιστορία σε αυτό το δήμο. Από τον πρώτο κοινοτάρχη τον Χ. Κανάκη, μέχρι τον Χ.Ράπτη και τον Κ.Σαπρανίδη ο λαός του δήμου αναγνωρίζει το μεγάλο έργο που έγινε.
Κάποιοι προσπαθούν να ιδιοποιηθούν αυτό το έργο αλλά η ιστορία είναι γεγονότα και όχι φήμες. Οτι υποδομές έχει ο δήμος οφείλονται στην αξιοποίηση της λαϊκής πάλης από αυτούς τους κομμουνιστές δημάρχους που το μόνο που εισέπρατταν ήταν φυλακή για τους αγώνες τους. Ε, όχι δεν είναι όλοι ίδιοι και το κόκκινο είναι κόκκινο, δεν θα γίνει μπλε ούτε ροζ.
Ο λαός μας μπορεί και πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων προς όφελός του. Το κόμμα μας παντού, οι εκλεγμένοι του, είχαν θετική συμβολή στην ανάπτυξη και τον ταξικό προσανατολισμό της λαϊκής πάλης. Αυτό είναι που σήμερα πρέπει να δυναμώσει αποφασιστικά».


Ο Γιώργος Μαργαρίτης αναφερόμενος στη σημασία της ψήφου στο ΚΚΕ, σημείωσε: "ΤοΚομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας λέει και ξαναλέει ότι οι πολιτικές δυνάμεις που προτείνουν συνταγές διαχείρισης για να εξασφαλίσουν την μακροημέρευση του παρόντος συστήματος, παραπλανούν συνειδητά τους εργαζόμενους, τον απελπισμένο λαό μας.
Μόνο με αγώνες κέρδισαν οι λαοί το οτιδήποτε, από το πιο μικρό εως το πιο μεγάλο. Τίποτε, ποτέ δεν τους χαρίστηκε. Από τη συνθήκη της Ρώμης η Ευρώπη πίστευε αυτά που σήμερα πιστεύει. Περίμενες όμως υπομονετικά της παλλινόρθωση του καπιταλισμού στις Λαϊκές Δημοκρατίες και του πισωγύρισμα του εργατικού, του λαϊκού κινήματος, για να διακηρύξει και να ξεδιπλώσει τις χειρότερες αντιλαϊκές πολιτικές της. Τι μας λέει αυτό, ότι μόνο το λαϊκό κίνημα τους τρομάζει, τους περιορίζει, τους κάνει να πισωγυρίσουν. Δεν είναι οι συνταγές λαϊτ διαχείρισης που θα αλλάξουν την ουσία της πολιτικής τους.
Λαϊκοί αγώνες λοιπόν ως ανάχωμα. Λαϊκοί αγώνες μικροί και μεγάλοι, από το καθημερινό στο ευρύτερα πολιτικό, για την αντεπίθεση του εργατικού, του λαϊκού κινήματος. Να δούμε τις εκλογές που έρχονται ως μέρος αυτών των αγώνων, ως ευκαιρία να αποδοκιμάσουμε αυτούς που μας κοροϊδεύουν, ως ευκαιρία να διαδηλώσουμε μαζικά την αντίθεσή μας σε όσα σε βάρος μας σχεδιάζουν.
(...) Οι θέσεις, οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρες. Αποδέσμευση από την ΕΕ και από όλους τους ομογάλακτους οργανισμούς που στήνει γύρω μας το μονοπωλιακό κεφάλαιο.
Αποδέσμευση με επικεφαλής τη μόνη κοινωνική τάξη που μπορεί να την πραγματοποιήσει: την εργατική τάξη και τους συμμάχους της - τη λαϊκή συμμαχία- που δημιουργεί γύρω της η ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου.
Το ΚΚΕ δεν γελοιοποιεί αυτή την ριζοσπαστική κίνηση της αποδέσμευση ανάγοντάς της σε κάποια αλλαγή νομίσματος - αυτό με τη δραχμή αντί για ευρώ-. Με κάθε νόμισμα μπορούν τα μονοπώλια να αυξήσουν τα κέρδη τους, να λεηλατήσουν χώρες και λαούς και να εκμεταλλευτούν την εργατική δύναμη των πολλών.
Δεν είναι στο νόμισμα το ζήτημα. Οσοι προωθούν αυτό το σύνθημα επιδίδονται απλά σε μια άλλη μορφή παραπλάνησης. Οι κοινωνικοί συσχετισμοί, οι πολιτικοί συσχετισμοί που απορρέουν από αυτούς, μόνοι αυτοί μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Για τούτο το ΚΚΕ λέει αποδέσμευση με λαϊκή εξουσία.
Για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της τύχης του. Για να φτιάξει τα δικά του μνημόνια, αυτά που θα τοποθετούν υπέρτατο στόχο και κριτήριο την κάλυψη, την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.
Για να ξεχαστούν οι εφιάλτες της ανταγωνιστικότητας και το ανθρωποφάγο κυνήγι του κέρδους που είναι η απόλυτη θρησκεία του σημερινού μας καπιταλιστικού δρόμου.
Ετσι ώστε να ανταμείβεται ο κόπος, η εργασία. Ετσι ώστε η ζωή να μην είναι φόβος, αβεβαιότητα, απειλή. Ετσι ώστε ο πόλεμος να ξεχαστεί, ο φασισμός να εξαλειφθεί και επιτέλους α αλλάξει ριζικά η σελίδα της ιστορίας. Να αλλάξει η ίδια η ιστορία.
Αυτή είναι η βαθιά ουσία της συστράτευσης με το ΚΚΕ, αυτή είναι η βαθιά σημασία της ψήφου στο ΚΚΕ.
Ας το τολμήσουμε και τολμηρά να ζητήσουμε και από άλλους γύρω μας να το τολμήσουν"
Από τη συγκέντρωση της Παρασκευής 09-05-14 στην πλατεία Μενεμένης