Δ.Σ-Πλειστηριασμοί


Τη Δευτέρα 7 Μάη 2018 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ύστερα από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων – Μενεμένης, συζήτησε το θέμα των πλειστηριασμών και ιδιαίτερα αυτών που αφορούν σε οφειλές στους Δήμους. Συγκεκριμένα, η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε ψήφισμα, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει το πλαίσιο προστασίας του λαϊκού εισοδήματος και κατοικίας συνολικά από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και να  δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει σε κανενός  είδους πλειστηριασμού λαϊκής-εργατικής κατοικίας και κατασχέσεων μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Κι ενώ η Δημοτική Αρχή  παραπέμπει λαϊκές οικογένειες σε διαδικασίες δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών, διαδικασίες που μπορεί να έχουν κατάληξη πλειστηριασμούς κινητής και ακίνητης περιουσίας, στη συζήτηση της πρότασης της Λαϊκής Συσπείρωσης για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ώστε να δημιουργηθεί τείχος λαϊκής αντίστασης, η πλειοψηφία εμφανίστηκε ως υπερασπιστής των λαϊκών οικογενειών αλλά μόνο στα λόγια, καθώς ήδη από τον προηγούμενο χρόνο έχει προχωρήσει  σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς τον δήμο από 300 έως 500 ευρώ που αφορούν σε 363 οικογένειες «τσουβαλιάζοντας» στον ίδιο σάκο μεγαλοεπιχειρηματίες με επαγγελματίες της γειτονιάς χρησιμοποιώντας μάλιστα τα ίδια προσχηματικά επιχειρήματα με αυτά της κυβέρνησης. Επιχειρηματολόγησε δε μέσω του Δημάρχου Λάζαρου Κυρίζογλου ότι θα πάρει από όσους έχουν περιουσία και συνειδητά δεν πληρώνουν αρνούμενη να κάνει το διαχωρισμό από τους έχοντες και κατέχοντες με τη λαϊκή οικογένεια.

Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι να φορολογηθούν οι μεγάλοι επιχειρηματίες, τα σούπερ μάρκετ, οι τράπεζες και να σταματήσει αυτό το αίσχος παραπομπής των λαϊκών οικογενειών σε διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών με την ταυτόχρονη πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας (ακατάσχετο πρώτης κατοικίας, διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία). Θα πρέπει να  μπει μπροστά ο Δήμος και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς να προστατέψουν και τους υπαλλήλους που τους επιβάλλει το νομοθετικό πλαίσιο να παραπέμπουν για το ποσό των  500€ σε διαδικασίες κατασχέσεων και  πλειστηριασμών.

Το κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης μέσα από το ψήφισμα που κατέθεσε αφορά  στις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει ο Δήμος  στην κατεύθυνση να μην υπάρξει κανένας πλειστηριασμός για τις λαϊκές οικογένειες, για τους οικονομικά αδύναμους, την ίδια στιγμή μάλιστα που δεν παίρνουν κανένα μέτρο για όσους χρωστούν εκατομμύρια, απαιτώντας:
ü  Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
ü  Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη - Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο, τους Δήμους  και ασφαλιστικά ταμεία.
ü  Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.
ü  Πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.
ü  Διαγραφή δανείων, ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.
ü  Όχι στην φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί.
ü  Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
ü  Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς  και τις κατασχέσεις λογαριασμών.
ü  Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας (ακατάσχετο πρώτης κατοικίας, διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία).
ü  Όχι στο Ιδιώνυμο, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος.


Πιο συγκεκριμένα  για το Δήμο:
1.       Ο  Δήμος με απόφασή του να παρέμβει και να απαιτήσει από την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει άμεσα την δυνατότητα  διαγραφής όλων των μικρο-οφειλών για νοικοκυριά, μικροεπαγγελματίες και φτωχούς αγρότες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν, με ευθύνη και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
2.       Συμβολικά και ουσιαστικά  το Δημοτικό Συμβούλιο να σηματοδοτήσει αυτή του την πολιτική βούληση και κατεύθυνση  απαλλάσσοντας όλους όσους εντάσσονται  στο ΚΕΑ,  είναι μακροχρόνια  άνεργοι, ΑμΕΑ πάνω από 65%, πολύτεκνοι – είναι καταγραμμένοι από τις κοινωνικές τους υπηρεσίες ως οικονομικά ανήμποροι και προσφεύγουν στις δομές φτώχειας των δήμων π.χ. κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία κλπ.
3.       Να σταματήσει ο Δήμος κάθε διαδικασία κατάσχεσης λογαριασμών, το  μπλοκάρισμα της φορολογικής ενημερότητας λαϊκών νοικοκυριών, μικροεπαγγελματιών για μικροφειλές.
4.       Να διασφαλίσει τις διαδικασίες είσπραξης οφειλών από μεγάλες επιχειρήσεις που μόνιμα υπεκφεύγουν. 
Αρνούμενοι την ουσία του ψηφίσματος για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες κατέθεσαν το δικό τους ψήφισμα, το οποίο και υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία, που μένει σε αόριστες υποσχέσεις την ώρα που πάνω από 1100 οικογένειες στο Δήμο βρίσκονται σε διαδικασίες κατασχέσεων, στέρησης φορολογικής ενημερότητας και με τον κίνδυνο ενός ενδεχόμενου πλειστηριασμού.

Τα στοιχεία που έδωσε η οικονομική υπηρεσία του Δήμου είναι συντριπτικά και απαιτούν την επαγρύπνηση του λαϊκού παράγοντα ώστε να μην επιτρέψει το πλιάτσικο σε βάρος της λαϊκής περιουσίας.

Απάντηση σε όλο αυτό θα πρέπει να είναι ο οργανωμένος αγώνας όλων μας ώστε να  αναγκάσουμε την Κυβέρνηση να πάρει απόφαση για νομοθετική ρύθμιση με την οποία οι δήμοι θα έχουν την δυνατότητα να κρίνουν και να διαγράφουν και να ρυθμίζουν, με τις αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων, τα χρέη προς αυτούς.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον τρόπο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου μας

Ορκωμοσία των εκλεγμένων με τη Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης

Νέα Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον τρόπο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου μας