Χάθηκαν πάνω από 160.000 θέσεις εργασίας από τον Αύγουστο

Πάνω από 163.729 θέσεις εργασίας χάθηκαν από τον προηγούμενο Αύγουστο του 2008 και μόνο στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για τις αναγγελίες πρόσληψης και τις καταγγελίες σύμβασης.

Ειδικότερα για το πρώτο τρίμηνο του 2009, οι απώλειες θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα ανέρχονται στις 36.856. Το μήνα Γενάρη οι απολύσεις και «οικειοθελείς» αποχωρήσεις ήταν περισσότερες από τις προσλήψεις κατά 26.564, το Φλεβάρη κατά 4.561 θέσεις και το Μάρτη κατά 5.731 θέσεις. Ετσι προκύπτει ότι το συνολικό ισοζύγιο προσλήψεων και χαμένων θέσεων εργασίας, το πρώτο τρίμηνο του 2009, είναι αρνητικό κατά 36.856 θέσεις.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα και με την εκτίμηση της Τράπεζας της Ελλάδας, ο αριθμός των «οικειοθελών» αποχωρήσεων είναι μεγαλύτερος, καθώς πολλές φορές δεν αναγγέλλονται, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι χαμένες θέσεις εργασίας είναι ακόμα περισσότερες. Επιπλέον είναι χαρακτηριστικό ότι οι χαμένες θέσεις εργασίας είναι περισσότερες από τις προσλήψεις για όλο το προηγούμενο οκτάμηνο και όχι μόνο για κάποιους μήνες, άρα το φαινόμενο δεν είναι ούτε εποχικό ούτε συγκυριακό, αλλά αποκτά σταθερά και μόνιμα χαρακτηριστικά. Η αρνητική τάση που καταγράφεται στην απασχόληση έρχεται να συμπληρώσει τις ήδη καταγεγραμμένες αρνητικές τάσεις που έχουν παρατηρηθεί στην απασχόληση τη διετία 2007-2008.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ