Ίτε παίδες Ελλήνων 2006

Γράφει ο Λευθέρης Χασιακής

(Αναδημοσίευση)
Αγαπητέ Κάτοικε,
πληροφορήθηκα πρόσφατα την πρόταση του επικεφαλής των Πολιτών των Αμπελοκήπων κ. Γιακουμίδη, σχετικά με τη δημιουργία στους Αμπελόκηπους ενός ομοιώματος αρχαίας πόλης. Είναι αλήθεια ότι χάρηκα ιδιαίτερα γιατί οι Αμπελόκηποι μπαίνουν πια στην πρωτοπορία του εκσυγχρονισμού, αφού τέτοιες ρηξικέλευθες προτάσεις δεν ακούμε συχνά.
Νομίζω ότι πρέπει να γίνει εθνική υπόθεση όχι μόνο η υλοποίηση της πρότασης αυτής, αλλά και των δύο προγενέστερων προτάσεων ( αν θυμάμαι καλά ) του συγκεκριμένου χώρου, της δημιουργίας δηλαδή ενός βοτανικού κήπου και ενός μεγάλου ενυδρείου.
Φανταστείτε μέσα στο στρατόπεδο του Μ. Αλεξάνδρου να συλλειτουργήσουν αρμονικά όλες αυτές οι χρήσεις.
Οι Αμπελόκηποι θα μετατραπούν από μια φτωχογειτονιά σε μια πρωτοφανώς για τα ευρωπαϊκά δεδομένα ευημερούσα πόλη, αφού θα δημιουργηθούν 100άδες νέες θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα να εξαλειφθεί το φαινόμενο της ανεργίας όχι μόνο στους Αμπελόκηπους αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Τα καταστήματά μας θα θησαυρίζουν από τους τουρίστες που θα συρρέουν καθημερινά κατά μυριάδες και ο δήμος μας θα λύσει το όποιο οικονομικό του πρόβλημα αφού τα έσοδά του από τα εισιτήρια εισόδου θα είναι τεράστια. Τεράστια θα είναι ακόμα τα έσοδα από τη οργάνωση σεμιναρίων στα οποία θα ενημερώνονται οι όπου γης μάνατζερς της τοπικής αυτοδιοίκησης για τις σύγχρονες ιδέες επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Τη διοργάνωση μάλιστα των σεμιναρίων και τα έσοδα τους προτείνω να τα παραχωρήσουμε στους Πολίτες, σαν μια μικρή ηθική αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς τους προς την κοινωνία των Αμπελοκήπων.
Επειδή από κάποιους φίλους μου εκφράσθηκαν ανησυχίες για το κατά πόσο η πρόταση είναι υλοποιήσιμη, θα ήθελα να κάνω γνωστό στους συμπολίτες μας ότι σκέφθηκα κάποιους τρόπους και μεθόδους χρηματοδότησης ( συμβάλλοντας και εγώ έτσι στην εθνική μας υπόθεση ) τους οποίους θέτω υπόψη των αρμοδίων προκειμένου να προχωρήσουν στο στάδιο των μελετών.
Είναι γνωστό ότι όλες οι μέχρι σήμερα ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν αναπτύξει σε υψηλό βαθμό την απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων.
Προτείνω λοιπόν κατά σειρά παλαιότητας των προτάσεων, ο βοτανικός κήπος να χρηματοδοτηθεί από τα υπόλοιπα του β’ κοινοτικού πλαισίου στήριξης, το ενυδρείο από τα υπόλοιπα του γ’ κοινοτικού πλαισίου και το ομοίωμα από τα υπόλοιπα του δ’ κοινοτικού πλαισίου που θα αρχίσει σύντομα να υλοποιείται. Έτσι θα συμβάλλουμε και στην αύξηση της αξιοπιστίας του ελληνικού κράτους με αποτέλεσμα το ε’ κοινοτικό πλαίσιο να αποδοθεί ολόκληρο στην Ελλάδα για να υλοποιηθούν οι χιλιάδες νέες προτάσεις που το λαμπρό επιχειρηματικό πνεύμα των Ελλήνων θα καταθέσει.
Ακόμα νομίζω ότι μια πολύ καλή ιδέα θα ήταν να αλλάξουμε την αμφίεση μας και το 1/3 των Αμπελοκηπιωτών να είναι ντυμένο διάφορα φυτά με προεξάρχοντα τα σταφύλια, τους πλάτανους και τα ραδίκια. Το άλλο τρίτο να είναι ντυμένο θαλάσσια όντα, όπως αυτά που θα βρίσκονται στο ενυδρείο με πρώτα τις φάλαινες, τους θαλάσσιους λέοντες και όλων των ειδών τα μαλάκια και τέλος το υπόλοιπο να ντυθεί με αρχαίες ενδυμασίες. Εμένα θα μου άρεσε να είμαι ντυμένος Περικλής. Εσύ αγαπητέ Κάτοικε έχεις εξασφαλισμένη λόγω Αντιγόνης τη στολή του Τειρεσία, ενώ ο επικεφαλής της όλης προσπάθειας μάλλον θα πρέπει να ντυθεί Μέγας Αλέξανδρος.
Είναι κρίμα που ο Μέγας Ναπολέοντας δεν ήταν Έλληνας αλλά ούτε και τόσο αρχαίος ώστε να ντύσουμε και κάποιον με τη στολή του. Αφήνω όμως στη διακριτική ευχέρεια των υπευθύνων να κρίνουν αν και κατά πόσο πρέπει να κάνουμε κάποια ιστορική υπέρβαση, ώστε να συμπεριλάβουμε και τον μεγάλο αυτό άνδρα στο τιμ μας.
Ίτε παίδες Ελλήνων.
Με εκτίμηση
Χασιακής Λευθέρης

Υ.Γ. Ήδη έβαλα τη γυναίκα μου σαν άλλη Πηνελόπη να μου υφάνει στον αργαλειό τη χλαμύδα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ