4/7/09

Να δοθεί αποφασιστική απάντηση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Για το αντικομμουνιστικό ψήφισμα του ΟΑΣΕ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου σημειώνεται:

«Το απαράδεκτο αντικομμουνιστικό ψήφισμα, που εγκρίθηκε σήμερα από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), κάτω από την ταμπέλα του λεγόμενου ολοκληρωτισμού ταυτίζει το ναζισμό με τον κομμουνισμό και υιοθετεί έτσι την ξέφρενη αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ. Καλεί σε νέα κρατικά μέτρα προώθησης της αντικομμουνιστικής επίθεσης με ιδιαίτερο αποδέκτη τη νεολαία. Προετοιμάζει νέα κατασταλτικά μέτρα κατά της δράσης και της ιδεολογίας των κομμουνιστών, κατά της πάλης για το σοσιαλισμό, που ουσιαστικά χαρακτηρίζεται έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Οχι τυχαία, το ψήφισμα εγκρίθηκε σε μια χώρα, στη Λιθουανία, όπου μετά την αντεπανάσταση το αστικό κράτος δικαιώνει τους ναζί και τους συνεργάτες τους, ενώ την ίδια στιγμή ήρωες του αντιφασιστικού αγώνα διώκονται και έχουν εκτίσει βαριές ποινές φυλάκισης.

Η έξαρση του αντικομμουνισμού στην Ευρώπη και την Ελλάδα δεν είναι παροδικό φαινόμενο. Αποτελεί επιλογή της άρχουσας τάξης. Εκφράζει φόβο μπροστά στην όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης και τη νέα επικαιρότητα που παίρνει το αίτημα για κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, η ανάγκη ριζικής αλλαγής της κοινωνίας.

Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ο σημερινός αντιδραστικός ρόλος του ΟΑΣΕ.

Η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το βαθμό συμφωνίας ή διαφωνίας τους με τους κομμουνιστές, πρέπει να δώσουν αποφασιστική απάντηση στον αντικομμουνισμό και τους φορείς του, γιατί αποτελούν προάγγελο γενικότερων επιθέσεων στα κοινωνικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα».

Για να διαβάσετε περισσότερα για το θέμα, πατήστε εδώ.