Κατανόηση, γαργάρα και προγραμματική αντιπολίτευση

Η κατανόηση
«Τα ονόματα, οι θέσεις, οι αποδοχές δημοσιεύονται στην ολότητά τους σε ΦΕΚ. Τα στοιχεία είναι επίσημα (...) Ολα τα κόμματα, εξαιρουμένου του ΚΚΕ, υπέγραψαν τον Ιούνιο του 2008 (...) ειδική μεταχείριση που αφορά οικείους πολιτικών προσώπων. Βάσει αυτής της απόφασης τρυπώνουν στο Δημόσιο φίλοι, ανίψια, συνεργάτες (...) Εννοείται ότι το ΑΣΕΠ είναι για τις κοροϊδάρες, όπως τα μόρια, τα πτυχία, η προϋπηρεσία (...) Εν μέρει τους καταλαβαίνουμε (...) Ποιος δεν θέλει να εξασφαλίσει σε δικούς του ανθρώπους 16 υψηλούς μισθούς ετησίως, προνομιακή σύνταξη και όλα τα κομφόρ;» (το θέμα προχτές στο ΒΗΜΑ).

Η γαργάρα
«Λίγες μέρες πριν ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε μια ενδιαφέρουσα επιστολή από τη βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή. Η τελευταία κατήγγειλε μια σειρά από προεκλογικές προσλήψεις υπαλλήλων στη Βουλή, οι οποίες μάλιστα έγιναν με διακομματική - πλην ΚΚΕ - συναίνεση. Ο Γ. Παπανδρέου δεν απάντησε ποτέ (...) ούτε καν εκείνοι του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρώην βουλευτή του οποίου Γιάννη Δραγασάκη αναφέρει η επιστολή Πιπιλή ως έναν από εκείνους (...) Ολοι καταλάβαμε πως η ιστορία αυτή σύντομα θα ξεχαστεί. Και πράγματι έτσι έγινε» (η συνέχεια της ιστορίας χτες στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Και η προγραμματική αντιπολίτευση
«Εχουν δίκιο οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι όταν αγανακτούν με τις ελληνικές κυβερνήσεις επειδή οι τελευταίες έχουν μετατρέψει σε αλχημεία το συνηθισμένο στην Εσπερία σπορ της δημιουργικής δημοσιονομικής λογιστικής» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).

Δημοσιεύθηκε στις 22-10-09 στο Ριζοσπάστη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ