STAGE & άλλες μορφές ελαστικής εργασίας

Με την μέθοδο του διαίρει και βασίλευε και στο όνομα της ισοτιμίας, δήθεν για να μην αδικηθούν οι εργαζόμενοι με stage στον ιδιωτικό τομέα, η κυβέρνηση προχωρεί στην απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων που εδώ και καιρό τους υπερεκμεταλλεύτηκαν με stage και άλλες μορφές ελαστικής - προσωρινής και ανασφάλιστης εργασίας στο δημόσιο τομέα. Εμπαίζει! Αν ενδιαφερόταν η κυβέρνηση για το δίκιο και για τους εργαζόμενους στα stage του ιδιωτικού τομέα θα εξασφάλιζε σε όλους μόνιμη και σταθερή εργασία.
Είναι απαράδεκτο οι ένοχοι για τα stage, την ίδια στιγμή που εξαγγέλλουν τη συνέχιση και τη διεύρυνσή τους στον ιδιωτικό τομέα, να τιμωρούν και να καθυβρίζουν τα θύματα της πολιτικής τους.
Υπεύθυνες για τις άθλιες εργασιακές σχέσεις και της ανεργίας είναι οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όμως βαριές ευθύνες είχε και έχει η εργατική αριστοκρατία, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που ενώ πρωτοστάτησαν ή ανέχθηκαν τη θεσμοθέτηση και τη λειτουργία των προγραμμάτων, τώρα συνηγορούν στην απόλυση των εργαζομένων και πρωτοστατούν στην πολυδιάσπασή τους με βάση το χρόνο και την μορφή απασχόλησης.
Οι εργαζόμενοι στα stage και στις άλλες μορφές ελαστικής εργασίας πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Η λογική του ατομικού βολέματος όχι μόνο δεν δίνει λύση, αλλά και αξιοποιείται από αυτούς που τους οδήγησαν στην ομηρία και στην ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία.
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα της δήθεν αξιοκρατίας, διαφάνειας, ισοτιμίας και των τάχα καλών stage που προβάλουν η κυβέρνηση, η ΝΔ και φορείς της μεγαλοεργοδοσίας για να οδηγήσουν στην ανεργία τους σημερινούς εργαζόμενους στα stage για να τους αντικαταστήσουν με άλλους. Πρέπει να αγανακτήσουν με αυτή την πολιτική και με την πάλη τους να βάλουν ένα τέλος.
Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο δηλώνουμε τη θέση - απαίτηση να καταργηθούν όλα τα stage και οι άλλες ελαστικές μορφές εργασίας, να μονιμοποιηθούν όσοι εργάζονται σε αυτά. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί - αντιασφαλιστικοί νόμοι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ.
Για μας Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ