ΕΚΛΟΓΕΣ 2010


2.715 ΨΗΦΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ       36.347

ΕΓΚΥΡΑ                        20.178

ΠΟΣΟΣΤΟ  %                  55,51

ΕΛΑΒΑΝ

ΚΑΤΣΑΡΟΣ   (Κ.Κ.Ε.)                         2.715                    13,46 %


ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ   (Ν.Δ.)                      10.975                    54,39 %


ΤΕΚΤΟΝΙΔΟΥ   (ΠΑ-ΣΟΚ)                 5.998                    29,73 %


ΦΟΥΡΝΟΤΖΗΣ   (ΟΚΔΕ)                      490                      2,43 %






ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.





                       Η Λαϊκή Συσπείρωση Αμπελοκήπων – Μενεμένης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους 2.715 συνδημότες μας που την τίμησαν με την ψήφο τους, μια ψήφο συνείδησης, αντίστασης και ανατροπής, που της δίνει νέες δυνάμεις για να συνεχίσει τον αγώνα για την κοινωνική προκοπή του τόπου μας, μέχρι την επίτευξη του τελικού στόχου που δεν είναι άλλος από τη λαϊκή εξουσία.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Αμπελοκήπων – Μενεμένης είναι η μόνη δημοτική παράταξη που εμφανίζει άνοδο τόσο σε ψήφους όσο και σε ποσοστά και αναδεικνύεται σε ανερχόμενη δύναμη, σε αντίθεση με τις άλλες παρατάξεις που κατέγραψαν σημαντικές απώλειες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.
Χαιρετίζει ακόμα τους χιλιάδες συνδημότες μας που ήρθαν σε επαφή μαζί της αλλά δεν μπόρεσαν στο τέλος να κάνουν το οριστικό βήμα ρήξης και προτίμησαν το δρόμο της αποχής, ένα δρόμο που στέλνει ένα μήνυμα, το οποίο όπως ήδη γνωρίζουν είναι χωρίς παραλήπτη. Είναι βέβαιο όμως ότι οι θετικές διεργασίες στις συνειδήσεις τους θα μας φέρουν σύντομα ακόμη πιο κοντά.
Διαβεβαιώνουμε όλο το λαό του νέου δήμου μας ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα κάνει ότι μπορεί για να αμβλύνει τις συνέπειες από το αντιλαϊκό κατασκεύασμα που λέγεται Καλλικράτης, αλλά και από την άθλια πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑ-ΣΟΚ και των κομμάτων που ενεργητικά ή παθητικά τη στηρίζουν.
Κρατάμε ως καταρχήν θετικό την αποδοκιμασία της πολιτικής του ΠΑ-ΣΟΚ και της Ν.Δ. και των εδώ εκπροσώπων τους.
Καλούμε όλους τους συνδημότες μας στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών να καταδικάσουν τους εκπροσώπους των κομμάτων της πλουτοκρατίας, έχοντας στο μυαλό τους αυτό που ήδη άρχισε σιγά – σιγά να συζητιέται για νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Καλούμε ακόμη όλο το λαό των Αμπελοκήπων - Μενεμένης τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη στις 7,00 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου στη μεγάλη διαδήλωση που οργανώνει το Κ.Κ.Ε. ενάντια στα νέα βάρβαρα – αντιλαϊκά μέτρα που προετοιμάζονται.

                                                                                                                        9-11-2010


ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΜΕΝΕΜΕΝΗ      2010                                                        ΠΟΣΟΣΤΟ %


ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ                         36.347

ΕΓΚΥΡΑ                                         20.178                                                              55,51

ΕΛΑΒΑΝ

ΚΑΤΣΑΡΟΣ                              Κ.Κ.Ε.                                 2.715                          13,46

ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ                         Ν.Δ.                                   10.975                          54,39

ΤΕΚΤΟΝΙΔΟΥ                         ΠΑ-ΣΟΚ                             5.998                          29,73

ΦΟΥΡΝΟΤΖΗΣ                       ΟΚΔΕ                                     490                            2,43



ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ         2009

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ                      36.341

ΕΓΚΥΡΑ                                      27.265                                                                75,03

ΕΛΑΒΑΝ

Κ.Κ.Ε                                                                                2.547                              9,34

Ν.Δ.                                                                                  7.372                             27,04

ΠΑ-ΣΟΚ                                                                         12.082                             44,31

ΛΑ.Ο.Σ.                                                                           2.377                               8,72

ΣΥΡΙΖΑ                                                                           1.131                               4,15

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ                                                                     800                                2,93

ΛΟΙΠΟΙ                                                                             956                                3,51



ΣΥΝΟΛΟ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ        2006

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ                       35.820

ΕΓΚΥΡΑ                                       26.255                                                            73,30

ΕΛΑΒΑΝ

Κ.Κ.Ε.                                                                             2.241                              8,54

Ν.Δ.                                                                               14.240                            54,24

ΠΑ-ΣΟΚ                                                                          8.608                           32,79

ΣΥΡΙΖΑ                                                                           1.166                             4,44

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1. Η Λαϊκή Συσπείρωση, η παράταξη που στηρίζεται από το Κ.Κ.Ε., έχει μία συνεχή ανοδική πορεία τόσο σε ψήφους όσο και σε ποσοστά.
2. Η παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑ-ΣΟΚ παρουσιάζει μία εντυπωσιακή μείωση τόσο σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2009 όσο και με τις τοπικές εκλογές του 2006, η οποία ανέρχεται στις 6.084 ψήφους σε σχέση με τις εθνικές εκλογές και σε 2.610 σε σχέση με τις εκλογές του 2006, που φθάνει τα όρια της συντριβής.
3. Η παράταξη που στηρίζεται από τη Ν.Δ. σε σχέση με τα πολιτικά κριτήρια που έθεσε ο αρχηγός του κόμματός στο οποίο ανήκει ο κ. Κυρίζογλου, δηλαδή ο κ. Σαμαράς, δεν φαίνεται να έχει κάποια αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, αν συνυπολογίσουμε και τις ψήφους του ΛΑΟΣ οι οποίες ως φαίνεται κατευθύνθηκαν προς την πλευρά του, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες τόσο της κ. Τεκτονίδου, όσο και του επίσημου ΛΑΟΣ, να τις εισπράξει. Ενώ παρουσιάζει μία ακόμα μεγαλύτερη μείωση από αυτή του ΠΑ-ΣΟΚ σε σχέση με τις εκλογές του 2006, η οποία ανέρχεται στις 3.265 ψήφους. Αυτό με βάση τα αυτοδιοικητικά κριτήρια τα οποία κατά κόρον επικαλείται ο κ. Κυρίζογλου και με τα οποία επιθυμεί να κρίνεται.
4. Οι ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ και των λεγόμενων ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, οι οποίοι το 2009 ανήλθαν αθροιστικά στους 1.931 αγνοούνται. Κάποιες απ’ αυτές φαίνεται να κατευθύνθηκαν προς την ΟΚΔΕ, κάποιες προς ΠΑ-ΣΟΚ και ΝΔ μεριά; και κάποιες μάλλον προς το άκυρο και την αποχή.
5. Η σοβαρή άνοδος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Αμπελοκήπων, όπου το ποσοστό της έφθασε στο 15,05 % περιόρισε τα οφέλη για το συνδυασμό του κ. Κυρίζογλου, ο οποίος οριακά και μόνο για 128 ψήφους ξεπέρασε το όριο του 50 %, παρόλο που οι 2 άλλοι συνδυασμοί κατέγραφαν σημαντικές απώλειες σε σχέση με το 2006.
6. Το αποτέλεσμα των εκλογών στη Μενεμένη και ιδιαίτερα σε ορισμένα εκλογικά τμήματα, καταρρακώνει κάθε έννοια αξιοπρέπειας, σοβαρότητας και ήθους. Αποδεικνύει ότι τα περί δημοκρατίας που επικαλούνται ορισμένοι είναι φληναφήματα για λαϊκή κατανάλωση. Το εκεί αποτέλεσμα στερείται δημοκρατικής νομιμότητας και θέτει υπό ηθική αμφισβήτηση το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. 
7. Για τρίτη φορά η διαρροή ψήφων από το ΠΑ-ΣΟΚ  έχει ως αποτέλεσμα την εκλογή του κ. Κυρίζογλου. Γίνεται πια φανερό ότι η παράταξη αυτή έχει κλείσει τον ιστορικό της κύκλο και οποιοδήποτε λίφτινγκ δεν πρόκειται να την ανανεώσει. Καιρός είναι οι έντιμοι αγωνιστές του χώρου να ξανακρίνουν τη στάση τους, αν δεν επιθυμούν τη διαιώνιση της μονοκρατορίας του κ. Κυρίζογλου και αν επιθυμούν την πραγματική προκοπή αυτού του τόπου.


                                                        Π Ε Τ Ρ Ο Υ Π Ο Λ Η


Διαδηλώνει σήμερα στο Σύνταγμα με μπροστάρη τον κομμουνιστή δήμαρχό της

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα ψήφισαν "Λαϊκή Συσπείρωση", και εξέλεξαν κομμουνιστή δήμαρχο, τον Θωμά Κοτσαμπά με ποσοστό 55% και 8.682 ψήφους.

Ο δήμαρχος Πετρούπολης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Θωμάς Κοτσαμπάς δήλωσε.

«Δεν σταματάμε τον αγώνα μας εδώ. Συνεχίζουμε. Η προσυγκέντρωση για τους Πετροπουλιώτες είναι στις 5.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στις 6 διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα για να υποδεχτούμε την τρόικα όπως της αρμόζει. Και η Πετρούπολη θα έχει εκεί τον κομμουνιστή δήμαρχό της να διαδηλώνει με το λαό».
Το μήνυμα αυτό εκφωνήθηκε χτες βράδυ, στις 8.20 από τα μεγάφωνα του εκλογικού περιπτέρου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πετρούπολη και δόνησε τις χιλιάδες λαού που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς εκεί για να ενημερωθούν αρχικά και κατόπιν να πανηγυρίσουν με κόκκινες σημαίες, συνθήματα και κόρνες από διερχόμενα οχήματα, τη νίκη του Θωμά Κοτσαμπά, απέναντι στον απερχόμενο δήμαρχο Στέφανο Βλάχο (υποστηριζόμενο από ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ).
Τα τελικά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής: σε 83/83 εκλογικά τμήματα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» πήρε 8.682 ψήφους και ποσοστό 55% έναντι 7.085 ψήφων (45%) που έλαβε η «Ανεξάρτητη Δημοτική Ενωτική Κίνηση Πετρούπολης».
Η νίκη προδιαγραφόταν από πολύ νωρίς, όταν έφτασαν τα αποτελέσματα του πρώτου εκλογικού τμήματος και επιβεβαιώνονταν πεντάλεπτο στο πεντάλεπτο όσο αθροίζονταν και τα αποτελέσματα των επόμενων εκλογικών τμημάτων. Ανάμεσα σε χιλιάδες λαού που συγκεντρώθηκαν για να πανηγυρίσουν τη μεγαλειώδη νίκη, βρέθηκαν οι: Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και ο πρώην δήμαρχος Πετρούπολης Γιώργος Γώγος.
Η δήλωση του Θ. Κοτσαμπά
Από νωρίς ο απερχόμενος δήμαρχος Στ. Βλάχος προσήλθε στο εκλογικό περίπτερο για να συγχαρεί τον Θ. Κοτσαμπά, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε απευθυνθεί στο συγκεντρωμένο λαό της Πετρούπολης ως νεοεκλεγμένος δήμαρχος λέγοντας τα εξής:

«Χαιρετίζουμε όλους όσους αναμετρήθηκαν και ξεπέρασαν αποφασιστικά τα εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα και κάθε είδους πιέσεις που έβαζε η άρχουσα τάξη, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προκειμένου να συναντηθούν στην κάλπη με τη "Λαϊκή Συσπείρωση". Εμείς δώσαμε τη μάχη ενιαία πανελλαδικά με ενιαία ονομασία και τη στήριξη του ΚΚΕ. Τη στήριξη που έδωσε τη δυναμική για το αποτέλεσμα και στο πρώτο και στο δεύτερο γύρο. Δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη του κόσμου που μας στήριξε ώστε η δυσαρέσκεια να μη μείνει μόνο στην κάλπη αλλά να εκφραστεί σε διάθεση για αγώνα. Από σήμερα το βράδυ ξεκινά μια νέα πορεία διευρυμένης συσπείρωσης ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων εναντίον της πολιτικής που εδώ και πάνω από 20 χρόνια οδήγησε στην επιδείνωση της ζωής του λαού, στην όξυνση της κρίσης και στη σύναψη του βάρβαρου μνημονίου και όλων των άγριων αντεργατικών μέτρων.
Η ενίσχυση του ΚΚΕ πανελλαδικά, ιδιαίτερα στις εργατογειτονιές και το αποτέλεσμα στην Πετρούπολη, στη Δυτική Αθήνα της ανεργίας, της εξαπλωμένης φτώχειας, δίνει δύναμη και κουράγιο στο λαό. Αποτελεί μήνυμα για τη κυβέρνηση ότι υπάρχει μια ανερχόμενη δύναμη που θα είναι στήριγμα και αποκούμπι του λαού απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου. Σαν δημοτική αρχή θα κάνουμε πράξη όσα δεσμευτήκαμε. Θα πρωτοστατήσουμε στην οργάνωση της πάλης του λαού, στην απειθαρχία στις εντολές της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ. Θα βάλουμε εμπόδια στην εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων και στον "Καλλικράτη". Με λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές σε κάθε γειτονιά, με τη στήριξη του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, με τη μαζική κινητοποίηση και διεκδίκηση, μπορούμε να συμβάλουμε αποφασιστικά στο λαϊκό αγώνα για την ανακούφιση και την ικανοποίηση σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Εχουμε παρακαταθήκη και εδώ στην Πετρούπολη το έργο των κομμουνιστών δημάρχων. Δεν το κρύβουμε ότι η συνολική επίλυση των προβλημάτων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σταθερά και ολοκληρωμένα παρά μόνο στα πλαίσια ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης της χώρας, με βαθύτερες αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας. Εχουμε όμως πείρα. Με το λαό στο πλάι μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την αντιλαϊκή επίθεση. Είμαστε αποφασισμένοι ότι όπως σήμερα στις κάλπες έτσι και από αύριο θα είμαστε μαζί και στους αγώνες που δεν μπορούν να περιμένουν. Η επόμενη μέρα δεν είναι γενικά στο μέλλον. Ακριβολογούμε. Αύριο (σ.σ. σήμερα) το απόγευμα στις 6 στο Σύνταγμα σας καλούμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ ενάντια στον ερχομό της τρόικας για να προωθήσει νέο γύρο αντιλαϊκών μέτρων που προαποφάσισαν η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ ενάντια στο λαό».
Πάμπολλες φορές η ομιλία του διακόπηκε από συνθήματα όπως «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, Λαϊκή συσπείρωση αντίσταση και πάλη», «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς τ' αφεντικά», «Εννιά δεκαετίας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» κλπ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ