Να μην περάσει το έγκλημα της κατάργησης των ΣΣΕ

Να ματαιώσουμε το έγκλημα της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Σήμερα, όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Αθήνα στην Ομόνοια στις 6.30 μ.μ. και σε Θεσσαλονίκη στις 6 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Να δώσουμε απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώνει το «μαύρο» μπλοκ κυβέρνησης - τρόικας - εργοδοσίας. Στόχος τους είναι ακόμη φθηνότερη εργατική δύναμη για τους εργοδότες, να περιορίσουν το «εργατικό κόστος». Ολοι στο δρόμο με τις σημαίες και τα πανό των ταξικών συνδικάτων.



Με το κάλεσμα αυτό, οι ταξικές δυνάμεις απευθύνονται στους εργατοϋπάλληλους και τους καλούν να περάσουν στην αντεπίθεση, καθώς κυβέρνηση - τρόικα - εργοδοσία εντείνουν την αντεργατική τους επίθεση. Συσπειρωμένοι στα ταξικά Συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες να εμποδίσουν τα σχέδιά τους. Αλλωστε, - όπως σημειώνει το ΠΑΜΕ - η επιχείρηση καθολικής μείωσης του μεροκάματου είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αφού οι καπιταλιστές αξιώνουν πλήρη κατάργηση ωραρίων, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση εργοδοτικών εισφορών κ.λπ. Είναι ένα ακόμη βήμα στη συνολική επίθεση του κεφαλαίου. Γι' αυτό και η απάντηση των εργατών πρέπει να είναι ενιαία, σε ταξική κατεύθυνση. Να δίνει προοπτική στον αγώνα και την απαιτούμενη κλιμάκωση. Είναι άρρηκτα δεμένος με την απεργιακή μάχη στις 15 Δεκέμβρη και τον ενιαίο αγώνα που δίνουν ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ, για την προστασία της λαϊκής οικογένειας και την αντεπίθεση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.



Στα σημερινά συλλαλητήρια καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ).



Κλιμακώνεται η δραστηριότητα μπροστά στην απεργία

Την ίδια στιγμή, τα ταξικά συνδικάτα και οι ομοσπονδίες κλιμακώνουν τη δράση τους μπροστά στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη, με συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις και καθημερινή συζήτηση στους τόπους δουλειάς. Συγκεκριμένα:



Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας συνεχίζει την καθημερινή της δραστηριότητα, ενημερώνοντας τους οικοδόμους στα γιαπιά και τα εργοτάξια, σε όλη την Ελλάδα.

Στον κλάδο του Τύπου - Χάρτου, σήμερα Πέμπτη, πραγματοποιεί γενική συνέλευση το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΟΦΤΕΞ.

Σήμερα Πέμπτη, σε πλατιά σύσκεψη καλεί η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ, στις 8 μ.μ., στην πίσω αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Την Κυριακή 12 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας καλεί σε σύσκεψη για πανελλαδικό συντονισμό όλα τα σωματεία - μέλη της. Η σύσκεψη θα γίνει στην αίθουσα της ΟΕΚΙΔΕ (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος).

Τη Δευτέρα 13 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΑ, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Ανωνύμων Εταιρειών, πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση.

Με το βλέμμα στραμμένο στη μαζικοποίηση των ταξικών αγώνων συνεχίζεται άλλωστε και η μάχη των αρχαιρεσιών που δίνουν τα ταξικά συνδικάτα σε μια σειρά χώρους:



Ετσι, ξεκινούν αύριο και ολοκληρώνονται μεθαύριο οι εκλογές στο Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας. Οι εργαζόμενοι από το πρωί μπορούν να ψηφίζουν σε εργασιακούς χώρους του κλάδου και τα απογεύματα από τις 6 έως τις 8 στο γραφείο του Συνδικάτου στον 6ο όροφο του ΕΚΘ.

Ολοκληρώνονται την ερχόμενη Κυριακή οι εκλογές στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά. Η ψηφοφορία γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά τις καθημερινές από τις 5 μ.μ. - 8μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 μ.μ.

Αύριο Παρασκευή, πλατιά σύσκεψη διοργανώνει η Γραμματεία Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Ξανθίππειον», στις 7 μ.μ.

Σε συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις 15 του Δεκέμβρη καλεί η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ), τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι «αποφάσισε συμμετοχή και όχι αποχή», καθώς «η αποχή τους βολεύει - δεν τους ενοχλεί, τους δίνει αέρα να γίνουν πιο ανάλγητοι και έξαλλοι».



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ