27/3/14

Αυτό που λείπει σήμερα είναι μια πραγματικά ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση

Σε συγκέντρωση στη Νάουσα, μίλησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να απαλλαγούν από τις ψεύτικες ελπίδες, τις αυταπάτες, ή το δέος που τρέφουν απέναντι στην ΕΕ και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να επιλέξουν το ψηφοδέλτιό του και για την Ευρωβουλή, και για το Δήμο, και για την Περιφέρεια, απηύθυναν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», από το βήμα της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Νάουσα.
Στην κεντρική ομιλία, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ζιώγας, σημείωσε ότι «όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές, θα κλιμακώνεται ο διπολικός καβγάς που στήνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να παγιδεύσουν το λαό στο πλαίσιο του "ευρωμονόδρομου" και να υφαρπάξουν λαϊκές ψήφους.
Οι διαφορές που υπάρχουν στα δύο κόμματα, στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι διαφορές στο μείγμα, στη συνταγή, στο μοντέλο οικονομικής διαχείρισης. Είναι όμως συνταγές παρμένες από τον ίδιο αντιλαϊκό τσελεμεντέ της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από τις διαφορές τους, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκλίνουν στη στρατηγική της ΕΕ, του κεφαλαίου».
Τόνισε ότι, για να σταματήσουν να τσακίζονται τα όνειρα και η ζωή των λαϊκών στρωμάτων, απαιτείται οργανωμένη ανυπακοή, οργάνωση και λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων: «Πρέπει - είπε - να δημιουργήσουμε όλοι μαζί αυτό που λείπει: Μια πραγματικά ισχυρή λαϊκή συμμαχία, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρό ΚΚΕ.
Μόνο έτσι θα ανοίξει και ο δρόμος για την εξουσία του λαού. Το ΚΚΕ θα δώσει το "παρών" του, με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, σε μια λαϊκή διακυβέρνηση που θα κάνει τον πλούτο που παράγουμε κοινωνική ιδιοκτησία, θα αποδεσμεύσει τη χώρα από τα δεσμά της ΕΕ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος».
Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους νέους, τους κάλεσε να παλέψουν για όσα δικαιούνται κι έχουν ανάγκη: «Το δικαίωμά σας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, υγεία και ασφάλεια, ζωή με αξιοπρέπεια. Το δικαίωμά σας να ονειρεύεστε δεν χωρά στα κοστούμια που ράβουν μεγαλοεπιχειρηματίες και ΕΕ και θέλουν να σας φορέσουν είτε με κεντροδεξιά είτε με κεντροαριστερή κυβέρνηση.
Κοιτάξτε μπροστά! Εξω από τα όρια του συστήματος της εκμετάλλευσης και της ανεργίας, της "δεξιάς" και της "αριστερής" διαχείρισής του. Η αποχή ρίχνει νερό στο μύλο των υπεύθυνων για την οδυνηρή σας κατάσταση, των θυτών σας.
Το σίγουρο μέλλον είναι να περπατήσεις στο δρόμο για την ανατροπή του, ώστε η εξουσία να βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων», είπε.
Στη μεγάλη σημασία που έχει να τιμωρηθεί στις εκλογές ο πυρήνας της πολιτικής και της δράσης των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η επιλογή τους υπέρ του ευρωμονόδρομου, αναφέρθηκαν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Σάκης Τσίτσης και ο υποψήφιος δήμαρχος Νάουσας, Γιώργος Καρτσιούνης. Ξεκαθάρισαν ότι αυτή η αντιλαϊκή πολιτική, που γεμίζει βάσανα το λαό, υλοποιείται ενιαία απ' όλο τον κρατικό μηχανισμό, γρανάζι του οποίου αποτελούν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι. Και έχει πρωταρχική σημασία στη δύσκολη διπλή εκλογική μάχη του Μάη, τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ να βγουν ενισχυμένα, ισχυρά.