Κλιμάκιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με τον επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Νοτάκη επισκέφθηκαν το δημαρχείο Αμπελοκήπων Μενεμένης τη Δευτέρα 28-04-2014

Μιλώντας στους εργαζόμενους του δήμου ο Γιάννης Νοτάκης τόνισε  ότι "η αξιολόγηση που επιχειρεί η κυβέρνηση είναι αυταρχικός έλεγχος της δημόσιας διοίκησης προκειμένου να υπηρετήσουν στόχους και πολιτικές που έχουν σχέση με την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών είτε είναι στην υγεία ,είτε είναι στην παιδεία ,είτε είναι στους δήμους και όχι να βελτιώσουν τις κοινωνικές υπηρεσίες. 
Η αξιολόγηση είναι απαίτηση μια πολιτικής η οποία ελέγχει το κόστος στον προϋπολογισμό των δήμων ,της υγείας ,της παιδείας και των κοινωνικών υπηρεσιών συνολικά θεωρώντας το κόστος.
Δηλαδή τον πλούτο που παράγει ο λαός θεωρούν ότι είναι κόστος άρα πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες για τις κοινωνικές υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι.Κατά συνέπεια η αξιολόγηση έρχεται να αξιολογήσει δομές και υπηρεσίες αλλά και υπαλλήλους ώστε να μειωθεί το διοικητικό προσωπικό ,το εργατικό δυναμικό του δήμου και των υπηρεσιών του και τα περισσότερα χρήματα να δοθούν στην ανταγωνιστικότητα και ταυτόχρονα με την κατάργηση των υπηρεσιών αυτών και την ιδιωτικοποίηση δίνει τη δυνατότητα στους ιδιώτες να αναπτύξουν νέα κερδοφόρα πεδία.
Η αξιολόγηση από μόνη της δεν βελτιώνει τις παροχές υπηρεσιών,πρέπει να υπάρχει κεντρικός στόχος στην βελτίωση της παρεχόμενης υπηρεσίας από την πολιτική της κυβέρνησης 
Δηλαδή δεν μπορεί να έχει στόχο να απολύει τους δημόσιους υπαλλήλους και την ίδια ώρα να θέλει με την αξιολόγηση να τη βελτιώσει.
Ο απολυμένος όσο ικανός και να γίνει δεν παύει να είναι απολυμένος.
Κατά συνέπεια όταν ,υποχρεωτικά , μιλάνε για ένα 15% που πρέπει να αξιολογηθεί αρνητικά σημαίνει ότι έχουν προδιαγράψει και ένα μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που θέλουν φύγουν άσχετα αν είναι ικανοί ή όχι.
Οι δημόσιες υπηρεσίες δεν είναι ξέφραγο αμπέλι , υπάρχουν προϊστάμενοι ,υπάρχει δημοσιονομικός κώδικας που ελέγχει τους δημόσιους υπαλλήλους.
Δεν λείπει ο έλεγχος για τη λειτουργία των υπηρεσιών.Αυτό που λείπει είναι μια πολιτική ενίσχυσης για να βελτιωθούν και να ενισχυθούν οι υπηρεσίες.
Είναι πολιτική της Ε.Ε η αξιολόγηση. Απαιτεί, η Ε.Ε , αξιολόγηση με τα χαρακτηριστικά που προαναφέρθηκαν.
Η ουσία είναι ότι και επιστημονικά η αξιολόγηση σαν μέθοδος και έλεγχος υπηρετεί πάντα στόχους.
Δεν καθορίζει αλλά ετεροκαθορίζεται.
Η πολιτική αυτή ,Καλλικράτης ,Ε.Ε , κυβέρνηση απαιτεί η αξιολόγηση να γίνεται μ'αυτά τα χαρακτηριστικά. Είναι μια απατηλή εικόνα για τον κόσμο ότι αυτό που χρειάζονται οι δημόσιες υπηρεσίες είναι το κυνήγι του δημόσιου υπαλλήλου.
Η αξιολόγηση  γίνεται όχι για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες αλλά για να ανοίξει ο δρόμος στους ιδιώτες.
Είναι ένα πολυεργαλείο που ουσιαστικά θέλει να υποτάξει τους υπαλλήλους στο φόβο ώστε να μην αντιδρούν όταν θα περνάει αυτή τη αντιλαϊκή πολιτική..Να μην υπάρχουν απεργίες ,για παράδειγμα θα αξιολογεί τον δημόσιο υπάλληλο όταν απεργεί λέγοντας του ότι διαταράσσει τη λειτουργία της υπηρεσίας του και κατά συνέπεια είναι κακός υπάλληλος .
Άλλοι είναι οι στόχοι λοιπόν και πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι κοινωνικές υπηρεσίες σε αυτή την πολιτική δεν πρόκειται να υπάρξουν και η αξιολόγηση αυτή δεν έχει σχέση με το δικό το συμφέρον , με το συμφέρον του πολίτη ,του δημότη.
Καλούμε όλους εσάς  να συμπορευτείτε μαζί μας διεκδικώντας υπηρεσίες για τις ανάγκες όλων μας.
Να μιλήσετε στο κόσμο και να τους εξηγήσετε ότι θα χάσουν από την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών.
Στην ουσία είναι αξιολόγηση για της επιχειρήσεις."

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ