ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΚΚΕ

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για τη χώρα και τη ζωή μας. Παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης ότι υπάρχει πλεόνασμα και στροφή στην ανάπτυξη, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ζοφερή. Η κρίση θα αφήσει πολλά χρόνια τα σημάδια της.
Τα μέτρα που πήραν στο όνομα της κρίσης θα μείνουν και μετά. Αυτό σημαίνει ότι όσοι εργάζονται θα έχουν πολύ μικρούς μισθούς. Το χρήμα στην αγορά θα συνεχίσει να είναι ελάχιστο. Οι μικροεπαγγελματίες θα υποφέρουμε το ίδιο με τους εργαζόμενους.
Όλα αυτά που έγιναν με απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών για να μεταφέρουν την κρίση στις πλάτες μας, πρέπει να πάρουν απάντηση.
Πρέπει ο λαός να είναι πιο δυνατός αύριο για να μπορεί να παλέψει και όχι πάλι να παρακολουθεί την εξαθλίωσή του. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να ενισχυθεί και στις 3 κάλπες το Κ.Κ.Ε., το μόνο κόμμα που έχει καθαρή θέση κατά της Ε.Ε. και της πολιτικής που υπερασπίζεται τη συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια.
Τα πρόσωπα αλλάζουν συνεχώς, αλλά η πολιτική παραμένει η ίδια. Αντιλαϊκή! Άρα το ζήτημα είναι να αλλάξουμε την πολιτική. Τα πρόσωπα επιλέγονται αφού επιλεχθεί πρώτα ποια πολιτική μας εκφράζει.
Σήμερα οι υποψήφιοι των άλλων παρατάξεων μας κοροϊδεύουν και πάλι γιατί δηλώνουν «ανεξάρτητοι». Αυτοί που μέχρι χθες ήταν στους σκληρούς πυρήνες των κομμάτων που ευθύνονται για την κατάσταση της χώρας.
Ο Δήμος δεν είναι μια τοπική υπόθεση, αλλά με τον «Καλλικράτη» έγινε συνέχεια της κεντρικής- κρατικής πολιτικής. Γι’ αυτό και η απάντηση πρέπει να αφορά την υπεράσπιση της ζωής μας και την κεντρική πολιτική που όλοι οι άλλοι με μικροδιαφορές υπερασπίζονται, δηλαδή την Ε.Ε., τις ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία, παιδεία, πρόνοια, συντάξεις, κοινωνικές δομές των δήμων (παιδικοί σταθμοί κ.α.), που όλοι με μικροδιαφορές στον τρόπο διαχείρισης, συμφωνούν. Συμφωνούν στην κατεύθυνση. Γι’ αυτό πολιτική πρέπει να είναι και η απάντηση.
Στο Δήμο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, σε αντίθεση με τους δημοτικούς συμβούλους των άλλων παρατάξεων, αντιτάχθηκαν στους φόρους, τις ιδιωτικοποιήσεις, την πολιτική «ναι σε όλα». Έκαναν προτάσεις για μειώσεις φόρων, για κατάργηση φόρων στους ανέργους, για διατήρηση κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων, της υγείας, της παιδείας.
Το Κ.Κ.Ε. πάντα έλεγε την αλήθεια. Πάντα ήταν παρόν στους αγώνες για να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους. Καλώ, λοιπόν, κάθε καλοπροαίρετο να συμβάλει στο δυνάμωμά του, γιατί μόνο έτσι θα δυναμώσει ο λαός για να αντεπιτεθεί.
Γιάννης Χαλκίδης
Ελεύθερος επαγγελματίας
Ανιψιός του δολοφονημένου 
             από την χούντα Γιάννη Χαλκίδη 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ