24/4/14

Η Χρυσή Αυγή και η ανεργία...

Οι προτάσεις και οι πράξεις των χρυσαυγιτών για τους ανέργους αποδεικνύουν για άλλη μια φορά το ρόλο τους ως τσιράκια του συστήματος και των εκμεταλλευτών, το χαρακτήρα τους ως δύναμης του κεφαλαίου.
Ας δούμε τι προτείνουν:
Ο υπόδικος «Καιάδας» έχει προτείνει στη Βουλή, οι άνεργοι που επιδοτεί ο ΟΑΕΔ «να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε θέσεις του δημοσίου τομέα, προκειμένου να μειωθεί το κόστος λειτουργίας τους». Δηλαδή, οι άνεργοι να απασχολούνται στο Δημόσιο για 14 ευρώ τη μέρα.
Σε διάφορες πόλεις της χώρας έχουν στήσει δουλεμπορικά γραφεία «ευρέσεως εργασίας μόνο για Ελληνες», που παρέχουν φτηνούς εργάτες (με μεροκάματο 18 ευρώ) στα αφεντικά.
Ο Ηλίας Παναγιώταρος, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής των ναζιστών, προτείνει: «Θα απαιτήσουμε από το τραπεζικό σύστημα, και την κυβέρνηση με την εγγύηση της περιφέρειας, να δοθούν εξαιρετικά χαμηλότοκα δάνεια, να αναζωπυρώσουμε ταχύτατα την οικονομία ώστε και να ξαναδούμε το "Ζητούνται ΕΛΛΗΝΕΣ εργάτες"».
Δηλαδή, η Περιφέρεια να εγγυηθεί ώστε οι επιχειρηματίες να πάρουν και άλλο ζεστό χρήμα στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας. Είναι σαφές ότι οι προτάσεις τους - στο όνομα των ανέργων - ουσιαστικά αποτελούν στήριγμα όλων αυτών των μέτρων διαχείρισης της ανεργίας που προωθούνται από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα αστικής διαχείρισης, μέτρα που δεν βάζουν στο επίκεντρο την προστασία των ανέργων αλλά αξιοποιούν την ανεργία για να στηρίξουν το κεφάλαιο.
***
Ακόμα πιο καθαρά το έχουν γράψει στην ιστοσελίδα τους «Ethnikismos.net»: «Να χρηματοδοτηθούν η νέα επιχειρηματικότητα και η πρόσληψη Ελλήνων εργαζόμενων κι όχι οι μίζες και η απασχόληση των ξένων». Ξανά και ξανά «χρηματοδοτήσεις» από την τσέπη του λαού...Διαβάστε περισσότερα: