Επιστολή - κάλεσμα του πρώην δημάρχου Αμπελοκήπων ΚΩΣΤΑ ΣΑΠΡΑΝΙΔΗ

Συνδημότισσες και συνδημότες  

Ψηφίστε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, 
Ψηφίστε Γιάννη Νοτάκη, για δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης

     Σ’ αυτές τις τριπλές εκλογές δημοτικές περιφερειακές καθώς και τις Ευρωεκλογές, όπου, με προδιαγραφές «Ευρωπαϊκής Ένωσης», το κράτος της πλουτοκρατίας,  των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών έχει φέρει στην έσχατη εξαθλίωση την πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού, προβάλλει, για τον κάθε δημότη το ερώτημα::  ΠΟΙΟΥΣ  ΝΑ  ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ. 
   -Να εμπιστευθεί  τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου;   Κύρια αυτών που μας κυβέρνησαν και που κάτω από την κατακραυγή για  τις τεράστιες ευθύνες τους, παρουσιάζουν τους υποψήφιούς τους στους δήμους και στις περιφέρειες, σαν ακομμάτιστους, ανεξάρτητους και πάει λέγοντας;
   Να εμπιστευθεί τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες,  που, λειτουργώντας, όχι σαν αυτοδιοίκηση αλλά σαν «υποδιοίκηση», απλώς σαν  εκλεγμένοι υπάλληλοι της όποιας κυβέρνησης, εφάρμοσαν πιστά κι αυτοί την αντιλαϊκή πολιτική η οποία:    
•Κατακρεούργησε τις εργασιακές σχέσεις και καρατόμησε μισθούς και συντάξεις.
•Έφερε στην ανεργία και την υποαπασχόληση τους μισούς έλληνες..
•Έκλεισε τα μισά  καταστήματα των μικρομεσαίων και των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και εμπόρων, σε όφελος των μονοπωλιακών καταστημάτων.
•Άρπαξε το 40% του εισοδήματος  του εργαζόμενου λαού με την απίστευτα ληστρική φορολόγηση, συνεχίζοντας να μειώνει τη φορολόγηση των μεγαλοεπιχειρηματιών (που από το 45% το κατεβάζει στο 15%)
Και πάει, και πάει λέγοντας..
Και για όλα αυτά από τους δημάρχους της υποτιθέμενης τοπικής αυτοδιοίκησης ούτε κιχ.
Που θα έπρεπε, αν ένοιωθαν πραγματικά σαν αντιπρόσωποι, όχι για τη ζωή, αλλά απλά για την επιβίωση των δημοτών τους, να ήταν κάθε μέρα στου δρόμους , ηγούμενοι κινητοποιήσεων και αγώνων, όπως κάναμε εμείς, με συμπαραταγμένους όλους τους δημότες μας, ανεξάρτητα από κομματική ή άλλη τοποθέτησή τους.
Αντί γι αυτό ο δήμαρχος έγινε ο καλύτερος φοροεισπράκτορας, στυγνός όσο και η κυβέρνηση.
Αφού, όπως και οι άλλοι της αυτοδιοίκησης σ’ όλη την κλίμακα, δέχτηκε την συρρίκνωση της κρατικής χρηματοδότησης αλλά και την μείωση των παρακρατημένων από την κυβέρνηση 10.000.000 σε 1.700.000, επέπεσε κατά των δημοτών, για δεύτερο και τρίτο χέρι φορολόγησης του πολίτη, πέρα από την πάγια φορολόγησή του από την πολιτεία, την ανάλογη με την φοροδοτική του δυνατότητα.
     Στηρίζω και ζητώ από τους συνδημότες μας  να εμπιστευθούν την παράταξή μας τη «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» , που είναι η συνέχεια των παρατάξεων των κομμουνιστών δημάρχων, τους οποίους για δεκαετίες εμπιστεύονταν και εξέλεγε ο λαός των Αμπελοκήπων όπως:
   - Τον αείμνηστο Χρήστο Κανάκη τον πρόεδρο της «Ένωσης Σιδηροδρομικών Μακεδονίας Θράκης, που είχε εκλεγεί πρώτος πρόεδρος της κοινότητας των Αμπελοκήπων με μεγάλο έργο, στους 13 μήνες από τη θητεία του, που πρόλαβε, γιατί για το υπόλοιπο βρέθηκε εξόριστος στον Αη Στράτη… και το 1957 , ενώ ήταν εξορία εκλέχθηκε δήμαρχος , χωρίς καν προεκλογικό αγώνα, όπου η νομαρχία τον αντικατέστησε διορίζοντας στη θέση του ένα δεξιό  συνδικαλιστή.
  -Τον αείμνηστο Χρήστο Ράπτη και τον Κώστα Σαπρανίδη από το 1964 μέχρι το 1990 με εξαίρεση την εφτάχρονη δικτατορία,  όπου τα 4 χρόνια ήταν εξόριστοι και τα υπόλοιπα τρία σε παράνομη κομματική αντιστασιακή οργάνωση.
         Πολλοί θα θυμούνται πως  παλεύαμε αποτελεσματικά με ενεργούς αγωνιστές τους δημότες μας όλων των ηλικιών - πολλές φορές ενάντια και στο νόμο - με δύναμη κρούσης, στις αμέτρητες κινητοποιήσεις και πορείες μας, τους φοιτητές και προ παντός τους μαθητές, ακόμη και του δημοτικού.
  Πολλοί θα θυμούνται π.χ.: Πως:
   - Το απλήρωτο πάρκο Γιάννη Ρίτσου, όπου τα δέντρα που είχαμε φυτεμένα έβαλε μηχανήματα ο ιδιοκτήτης για να τα κατεδαφίσει, το έσωσαν τα πιτσιρίκια του δημοτικού τα οποία σκαρφάλωσαν στα μηχανήματα και σταμάτησαν το καταστροφικό τους έργο.   Αργότερα αποζημιώθηκε με μεταφορά συντελεστή και δεν το πληρώσαμε.
  - Το μεγάλο οικόπεδο του πρώην εργοστασίου Βαλιούλη, όπου σήμερα είναι δύο σχολεία, τα πιτσιρίκια πάλι το έσωσαν, κατεδαφίζοντας την περίφραξη, που επιχείρησε η ιδιοκτήτρια τράπεζα, ξανά και ξανά , πράγμα που έκανε αδύνατη, γι αυτούς, όχι μόνο την περίφραξη αλλά και την ανοικοδόμηση ή την πώλησή του.
  - Το οικόπεδο Φιλίππου που με ατέλειωτους αγώνες και εύστοχους χειρισμούς κατορθώσαμε να μην οικοδομηθεί και τμηματικά να το αποκτήσουμε, έχοντας αντίθετη και την κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.
  - Το τμήμα του στρατοπέδου που πρώτοι στην Ελλάδα αποσπάσαμε και εκεί  κατασκευάσαμε τα δύο σχολεία και το Γυμναστήριο, καθώς και την περικύκλωσή του με όλους τους δημότες, την εκκλησία και τα σχολεία, για την διεκδίκηση  του υπόλοιπου, όπου εισέπραξε ο δήμαρχος 4 μήνες φυλακή (Σύρθηκε βέβαια στα δικαστήρια και για την διαμόρφωση του υπόλοιπου Φιλίππου και του Φυτώριου).
   Σ’ αυτές τις υπερβάσεις από έναν δήμαρχο με συσπειρωμένο γύρω του τους δημότες αναγκαζόταν και είναι φυσικό να αναγκάζεται η πολιτεία, με τα θεσμικά της όργανα  να προβαίνει σε υποχωρήσεις και παραχωρήσεις.
    Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις που κάθε μια έχει και την ανάλογη με τις παραπάνω ιστορία της.
  Να πούμε μόνο ότι τα οικόπεδα που προλάβαμε και δεσμεύσαμε και τα κρατήσαμε με νύχια και με δόντια ( ενάντια και στη – Δαμόκλεια σπάθη - διάταξη του νόμου που έλεγε ότι αν δεν αποζημιώσει ο δήμος το απαλλωτριούμενο σε έξη μήνες παίρνει άδεια ο ιδιοκτήτης από την πολεοδομία και χτίζει), ακόμη δεν έχουν οικοδομηθεί όλα, αν και τα σχολεία έχουν γίνει πλέον μονόκυκλα..
      Συνδημότες και συνδημότισσες  
Ψηφίστε την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον δοκιμασμένο αγωνιστή Γιάννη Νοτάκη, που έχουν όλα τα χαρακτηριστικά, της αγωνιστικότητας, της ανιδιοτέλειας, της τιμιότητας και της δημιουργικότητας των κομμουνιστών δημάρχων, τους οποίους, για δεκαετίες, εμπιστεύονταν  και ψήφιζε ο εργαζόμενος λαός του δήμου μας και όχι τα αναχώματα των δήθεν ανεξάρτητων ή των αριστερούλιδων του ευρωμονόδρομου της κρίσης και της εξαθλίωσης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ