Ποιον εξυπηρετεί ο πασιφισμός του ΣΥΡΙΖΑ και ποιος τον σπονσοράρει

Η λίστα των «δωρητών» στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και το λεγόμενο «Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (ΚΕΑ) με την επωνυμία «Σεράγεβο 2014». Κρατικοί οργανισμοί και υπηρεσίες ιμπεριαλιστικών δυνάμεων φιγουράρουν μεταξύ άλλων στη συγκεκριμένη λίστα
http://www.rizospastis.gr/
Οι αιματηρές εξελίξεις στην Ανατολική Ουκρανία, όπως και το μακελειό, που προκαλεί το Ισραήλ σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης, κάνουν επιτακτική την ανάγκη της λαϊκής παρέμβασης, της καταδίκης των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων, της αποκάλυψης των αιτιών, που τα προκαλούν και της πάλης ενάντιά τους. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, σημαντικό ρόλο πρέπει να διαδραματίσουν τα Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα. Τη βδομάδα που μας πέρασε, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα απ' όλον τον κόσμο (72 τώρα), εξέφρασαν με κοινή τοποθέτησή τους την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Καταδίκασαν την εγκληματική επιθετικότητα του Ισραήλ. Αποκάλυψαν και καταδίκασαν τις ευθύνες των ΗΠΑ, αλλά και της ΕΕ. Ανάλογη τοποθέτηση, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και του Γερμανικού ΚΚ, είχε γίνει πριν από μερικούς μήνες σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, την οποία είχαν συνυπογράψει 50 ΚΚ. Οι τοποθετήσεις αυτές είναι σημαντικές, γιατί γίνονται σε κρίσιμες στιγμές και δίνουν σωστά την κατεύθυνση της πάλης.
Την ίδια ώρα κι άλλες πολιτικές δυνάμεις, που εμφανίζονται με την «προβιά» της «αριστεράς», όπως στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ και στην Ευρώπη το λεγόμενο «Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (ΚΕΑ), κινητοποιούνται και προσπαθούν κι αυτές να δώσουν ένα δικό τους «στίγμα», τη δική τους ερμηνεία των εξελίξεων και να προτάξουν μιαν άλλη κατεύθυνση της πάλης.
Ο πασιφισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι «στάχτη στα μάτια» των εργαζομένων
Σε άρθρο του στην «Αυγή», στις 11/7 ο Πάνος Τριγάζης, συντονιστής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ, καταπιάνεται με τις αιματηρές εξελίξεις στην Ουκρανία και προτάσσει, ως «φάρμακο διά πάσαν νόσον», την ενίσχυση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι οι εξελίξεις στην Ουκρανία «επανέφεραν στο προσκήνιο» τον ΟΑΣΕ.
Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως αν κάτι επανέφεραν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, όπως και στην Παλαιστίνη, ή νωρίτερα στη Λιβύη, στο Ιράκ, στη Συρία κ.ά. είναι ότι τόσο ο ΟΗΕ, όσο και ο ΟΑΣΕ όχι μόνο δεν εκπλήρωσαν θετικό ρόλο στις εξελίξεις, αλλά παίζουν το ρόλο του «μαϊντανού» και συνδράμουν με τον τρόπο τους την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.
Συνέχεια ανάγνωσης -->

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ