ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



                Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30-08-2014 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Αμπελοκήπων – Μενεμένης «Αλέξης Μινωτής» η ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών Κοινοτήτων Αμπελοκήπων και Μενεμένης.Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι κατέθεσαν την παρακάτω δήλωση, την οποία ζήτησαν να αναγνώσουν και να περιληφθεί στα πρακτικά της ορκωμοσίας:
«Οι  εκλεγμένοι  στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και εκλεγμένοι  στα Τοπικά Συμβούλια Δημοτικής Κοινότητας Αμπελοκήπων –Μενεμένης με τη Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνουμε κατά την ορκωμοσία ότι θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του λαού».
Όρκος υπεράσπισης  των δικαιωμάτων του λαού και των συμφερόντων του. Ιερή υπόσχεση και δέσμευση στο λαό που παράγει όλο τον πλούτο και παρ’ όλα αυτά δεν απολαμβάνει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες του. Όρκος που δηλώνει ότι  μέσα στο δημοτικό συμβούλιο όσο και έξω από αυτό η καθημερινή θέση και στάση μας θα έχει ως κριτήριο  τι εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα. Αυτό  θα είναι το βασικό κριτήριο της δράσης μας. Θυμίζουμε ότι κριτήριο  τήρησης του όρκου είναι  η ίδια η ζωή που θα αποδείξει για ποιους υπάρχει συνέπεια λόγων και έργων.
                Για μια ακόμη φορά όμως ο κ. Κυρίζογλου αρκέστηκε στο να διοργανώσει μία φιέστα της παράταξής του με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τους πολιτικούς του φίλους(πρώην και νυν υπουργοί όλο οι τοπικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης) και συγγενείς ενώ αγνόησε επιδεικτικά το δικαίωμα των εκπροσώπων της  Λαϊκής Συσπείρωσης να αναγνώσουν την παραπάνω δήλωση. Ενώ δήλωσε αρχικά ότι δεν προβλέπεται από τη διαδικασία κράτησε για τον εαυτό του το δικαίωμα  μιας ολόκληρης ομιλίας ενώ δεν επέτρεψε σύσσωμη η παράταξη του το δικαίωμα στις άλλες παρατάξεις  να  κάνουν απλές δηλώσεις  και όταν αυτό επιχειρήθηκε επιτέθηκαν  με ύβρεις και χαρακτηρισμούς  που θυμίζουν άλλες εποχές.
                                Η   Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τέτοιες συμπεριφορές που θυμίζουν άλλες εποχές και καλεί τον λαό του Δήμου μας σε αγωνιστική επαγρύπνηση.  Όποιος προσπαθεί να φιμώσει εκπροσώπους του λαού φιμώνει τον ίδιο το λαό και δεν μπορεί να μιλάει στο όνομά του. Κριτήριο της δικής μας δράσης είναι οι λαϊκές ανάγκες σε αντιπαράθεση με την καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε η οποία ακολουθείται πιστά από την Διοίκηση του Δήμου σε αγαστή συνεργασία με την μείζονα αντιπολίτευση αποτελώντας τον κρίκο και τη συνέχεια  του αντιλαϊκού αστικού κράτους που συμβάλλει στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις εργαζόμενων, τις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων.
Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα ασκήσουν αποφασιστική αντιπολίτευση στη Διοίκηση του Δήμου και θα διεκδικήσουν σε συνεργασία με φορείς του μαζικού κινήματος, την ικανοποίηση των εργατικών – λαϊκών αιτημάτων.
 Η αποφασιστική αντιπολίτευση  για να γίνει πράξη χρειάζεται ο ίδιος ο λαός να συμμετέχει τόσο στην ανάδειξη των προβλημάτων όσο και στην διεκδίκηση της λύσης των.

                                                     ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ