ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΙΚΑΡΙΑΣ Δεν εφαρμόζει την αξιολόγηση - Στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων

http://www.902.gr/

Να μην προχωρήσει στην υλοποίηση του ν.4369/2016 και την διαδικασία «αξιολόγησης», έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας. Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και στην τοπική διοίκηση, ο Δήμος Ικαρίας σημειώνει:
«Το δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας κατά πλειοψηφία στήριξε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Υπερψήφισαν οι σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και της ΑΣΠΙ, οι σύμβουλοι της ΠΕΑ και της Ικα.Ρι.Α (ΣΥΡΙΖΑ) δήλωσαν "παρόν" κατά την ψηφοφορία.
Στη συγκεκριμένη απόφαση, μεταξύ των άλλων, αναφέρονται τα εξής:
“…Αποτελεί δέσμευση του 3ου Μνημονίου και απαίτηση του ΣΕΒ, ο οποίος σε έκθεση του το 2016 απαιτούσε την απόλυση των μισών δημοσίων υπαλλήλων. Στόχος είναι πιο γρήγορα να περάσουν μια σειρά ανατροπές (σύνδεση μισθού με παραγωγικότητα, εκχώρηση αρμοδιοτήτων Δημόσιου Τομέα στο μεγάλο κεφάλαιο, σύμπλευση του Δημοσίου με ΣΔΙΤ) κ.ά… Ποτέ ως Δημοτική Αρχή, δεν συμβιβαστήκαμε και πολύ περισσότερο δεν επιβραβεύσαμε την τεμπελιά, τη ρεμούλα και την κοπάνα. Ποτέ δε διαμορφώσαμε τη θέση που να λέει ότι είμαστε ενάντια σε κάθε έλεγχο στα εργασιακά καθήκοντα κάθε υπάλληλου. Όπως επίσης δεν θεωρούμε ότι φταίνε οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ΟΤΑ για τα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης. Δεν παραγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα απόδοσης στην εργασία κάποιων δημοσίων υπαλλήλων, όμως γι’ αυτά υπάρχει ο υπαλληλικός κώδικας εργαζόμενων Δημοσίου και ΟΤΑ, το πειθαρχικό δίκαιο, αλλά και οι εσωτερικοί κανονισμοί των Οργανισμών. Οι υπηρεσίες του Δήμου μας έχουν πληγεί από τις πολιτικές των μνημονίων, από τις αντιλαϊκές πολιτικές των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων & μνημονίων, έχοντας τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και θα περιέλθουν σε ακόμα πιο δεινή θέση με απολύσεις μέσω αξιολόγησης.
Ως Δημοτική Αρχή καλέσαμε σε σύσκεψη το Σωματείο των Δήμων μας για το θέμα αυτό αφού μας κοινοποιήθηκε σχετική με το θέμα απόφαση τους. Το σωματείο των εργαζομένων αντιτίθενται στην υπόψη αξιολόγηση και μας ενημέρωσαν ότι προχωράνε σε προκήρυξη απεργίας - αποχής μέσα από την ΓΣ, από κάθε διαδικασία εφαρμογής της.
Στηρίζουμε τις αποφάσεις τους (απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία που αφορά στην “αξιολόγηση” ΑΔΕΔΥ/ΠΟΕ–ΟΤΑ /ΣΕΔΙΦ) και συντασσόμαστε με τις θέσεις του λαϊκού κινήματος προασπίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Ίδια στάση κρατήσαμε και όταν επιχειρήθηκε η αξιολόγηση Δομών και Υπηρεσιών από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στο τέλος του 2014 που συνδέονταν με αναδιαρθρώσεις, απολύσεις και μετατροπής των Δήμων σε εργαλεία περάσματος των πολιτικών του αστικού κράτους.
Για τη Δημοτική Αρχή παραμένουν πρώτης προτεραιότητας οι διεκδικήσεις μας στα πλαίσια των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για την Τοπική Διοίκηση και τους εργαζόμενους.
Δεν συναινούμε και δεν εφαρμόζουμε την αξιολόγηση που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση. Στηρίζουμε τους εργαζόμενους και τις αποφάσεις τους (απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία που αφορά στην “αξιολόγηση” ΑΔΕΔΥ/ΠΟΕ –ΟΤΑ/ΣΕΔΙΦ).
Το δημοτικό συμβούλιο εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο να δώσει σχετική εντολή στις διευθύνσεις του Δήμου για αποχή από τη συγκεκριμένη διαδικασία.
Διεκδικούμε πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό με προσλήψεις προσωπικού σε μόνιμες θέσεις εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς ιδιωτικοποιήσεις, ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΣΔΙΤ.
Η παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (89/2017) μας δεσμεύει και ως Διοίκηση του Δήμου θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και τα δικαιώματά τους. Δεν εφαρμόζουμε την αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση και το αντίστοιχο υπουργείο».

Δημοφιλείς αναρτήσεις