ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Η πρόσφατη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της νέας απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών, που εξαναγκάζει Δήμους και Περιφέρειες να καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα όποια ταμειακά διαθέσιμα τους, δεν ξαφνιάζει κανέναν. Αποτελεί συνέχεια προηγούμενης απόφασης- από τις πρώτες νομοθετικές πράξεις- της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015, όταν ακόμη λεοντάριζε με τους λεγόμενους "δανειστές" και έσχιζε ακόμη τα μνημόνια.

Σήμερα, πια και αφού οι "δανειστές" εν μία νυκτί μετατράπηκαν σε "θεσμούς της χώρας”, προχωράει ακάθεκτη, εκβιάζοντας τους Δήμους να συμμορφωθούν. Σε διαφορετική περίπτωση απειλεί με την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ). Στην πραγματικότητα ζητά να συνεισφέρουν οι Δήμοι, εκτός από το ματωμένο πλεόνασμα και στο μαξιλάρι ασφάλειας που χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην χώρα, ώστε να διασφαλίσουν φτηνότερο δανεισμό στις μπίζνες που ετοιμάζουν .

Είναι γνωστό σε όλους και πρωτίστως στην κυβέρνηση, ότι τα όποια ταμειακά διαθέσιμα στους Δήμους είναι ανύπαρκτα και όπου αυτά καταγράφονται τα πληρώνουν κατά αποκλειστικότητα τα λαϊκά νοικοκυριά, με βάση τις αντιδραστικές ανατροπές που κλιμακώνει στους Δήμους χέρι -χέρι αντάμα με την ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Γι’ αυτό και είναι ακόμη μεγαλύτερη η πρόκληση της Κυβέρνησης, τα φληναφήματα της περί μεγαλύτερων επιτοκίων δεν παραπλανούν κανέναν. Η αγορά των ομόλογων και των repos ούτε και αυτήν την ελάχιστη χρηματοδότηση των Δήμων διασφαλίζει ούτε πολύ περισσότερο τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λάου μας που θα έπρεπε να υπηρετεί η πλήρης από το κράτος χρηματοδότηση των Δήμων.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης να καταδικάσει και να μην υλοποιήσει την απαράδεκτη αυτή ενέργεια της κυβέρνησης, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή των κοινωνικών δαπανών και την ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση της ζωής των λαϊκών στρωμάτων, όπως αντιπλημμυρικά έργα, έργα αντισεισμικής θωράκισης, παιδικοί σταθμοί, σχολεία κ.α. Οι προσφυγές ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και όλες εν γένει οι δικαστικές διαδικασίες που επικαλούνται τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και η ΠΕΔΚΜ, αλλά και η ΚΕΔΕ δεν θα έχουν κανένα αντίκρισμα από μόνες τους, εάν δεν υπάρξει οργανωμένος συλλογικός αγώνας του ταξικού κινήματος που θα αντιπαλέψει όλα τα παραπάνω και θα διεκδικήσει μια ζωή με δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό μπροστά και στις δημοτικές εκλογές να δώσουν την δική τους απάντηση στην κλιμακούμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Να ενισχύσουν το ρεύμα της Λαϊκής Αντιπολίτευσης απέναντι σε κυβέρνηση, ΕΕ με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε όλη την χώρα σε κεντρικό (Βουλευτικές-Ευρωεκλογές), περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Να αγωνιστούν για την κατάργηση των Μνημονίων-Διαγραφή του χρέους-Ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης για τα ταμειακά διαθέσιμα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ