«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Η παραχώρηση εγκαταστάσεων της «Αμάλθεια» ωφελεί επιχειρηματίες και εξαγωγείς

Αρνητική ήταν ψήφος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την «έγκριση παραχώρησης κατά χρήση τμήματος των υποδομών της εταιρείας "ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΑΕ" στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), για τη λειτουργία του Τελωνείου Ημαθίας, από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» που συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στην τοποθέτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μεταξύ άλλων επισημάνθηκε:
«Ποιων λοιπόν τα οφέλη θα στηρίξει η προσπάθειά σας να έχετε τη θετική ψήφο στο θέμα που συζητάμε;
Στο ερώτημα αυτό έχουν απαντήσει με τα ίδια ακριβώς λόγια και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Καρασαρλίδου, που είχε την πρωτοβουλία για την κατάθεση της πρόσφατης τροπολογίας για το θέμα και ο κύριος περιφερειάρχης σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση που είχε για το θέμα με τους ενδιαφερόμενους φορείς, στις 22 Απρίλη 2017.
Και οι δύο δήλωσαν ότι ικανοποιούν "ένα πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών και των εξαγωγέων της περιοχής".
Συνεπώς, κατά τη δική μας εκτίμηση, η παραχώρηση τμήματος των εγκαταστάσεων και του χώρου της "Αμάλθεια" προς την ΑΑΔΕ, που φαίνεται ότι αποτελεί "εθνικό" στόχο των επιχειρηματιών και των εξαγωγέων της περιοχής και όχι μόνο, ακόμα και αν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε το ποιος θα επωμισθεί το κόστος επισκευής των εγκαταστάσεων, δεν θα έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα για τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, που και φέτος ξαναβγήκαν στα μπλόκα του αγώνα. Αυτοί θα εξακολουθήσουν να αγοράζουν πανάκριβα τα αγροτικά εφόδια για τις καλλιέργειές τους, να μην έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο, να πουλούν την παραγωγή του με ανοιχτές τιμές, να συνθλίβονται στη μέγγενη της φοροληστείας των κυβερνήσεων, να μην αποζημιώνονται για τις καταστροφές τις παραγωγής τους από τα καιρικά φαινόμενα και τις φυτικές ασθένειες. Αυτοί θα εξακολουθήσουν να ξεριζώνονται από τη γη και την παραγωγή τους, για να συγκεντρώνεται και η γη και η παραγωγή στα χέρια των επιχειρηματιών και των εξαγωγέων της περιοχής και όχι μόνο, των οποίων το πάγιο αίτημα θα ικανοποιήσετε με τη σημερινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Νομίζουμε ότι και το παράδειγμα της κατάληξης της Περιφερειακής Αγοράς Κουλούρας κάνει πιο κατανοητή τη σταθερή θέση του συνδυασμού της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και του ΚΚΕ που τη στηρίζει, ότι ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών αναγκών δεν μπορεί να υπάρξει στο πλαίσιο του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, της καπιταλιστικής ανάπτυξης, γενικά και τοπικά. Μπορεί να υπάρξει μόνο όταν ο εργαζόμενος λαός πάρει την εξουσία από τους εκμεταλλευτές του, κοινωνικοποιήσει τα μεγάλα και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και κατανομής των προϊόντων, όταν οι μικρομεσαίοι αγρότες οργανωθούν σε παραγωγικούς συνεταιρισμούς, στο πλαίσιο μιας κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας, με την ανάλογη περιφερειακή και κλαδική διάρθρωση, σπάσει τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ώστε ο πλούτος που θα παράγει και θα αυξάνεται να κατευθύνεται για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των λίγων.
Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της να προσανατολίσουν τους αγώνες τους στην ανατροπή της πολιτικής που τους οδηγεί στη φτώχεια, το ξεκλήρισμα και τον αφανισμό και στις επερχόμενες εκλογές να απαντήσουν με την ψήφο τους, έτσι όπως αρμόζει σε όλους εκείνους που δεκαετίες τώρα τους εμπαίζουν και τους εξαπατούν, ενώ συγχρόνως εξυπηρετούν ξένα προς τα δικά τους συμφέροντα.
Για όλα όσα παραπάνω αναφέραμε η ψήφος μας θα είναι ΑΡΝΗΤΙΚΗ».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ