Απέρριψε η κυβέρνηση τις τροπολογίες του ΚΚΕ για την άδεια μητρότητας και τη διαγραφή χρεών


Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης πρόβαλε την αστεία δικαιολογία ότι δεν μπορεί μονομερώς το υπουργείο του να κάνει δεκτές τις τροπολογίες του ΚΚΕ, χωρίς συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών! Οι τροπολογίες του ΚΚΕ είχαν κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από την κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ για την τροπολογία που καταργεί το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία το μεσημέρι της Τετάρτης. «Παρών» επί της αρχής ψήφισαν το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Καταψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων. 
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών εξυπηρετεί τις προεκλογικές σκοπιμότητες του ΣΥΡΙΖΑ για την κατασκευή του γνωστού, πλαστού, διπολικού σκηνικού της «προόδου» και της «συντήρησης», τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωί της Τρίτης 19 Μάρτη, επί του σχεδίου νόμου με τίτλο «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας - Ρυθμίσεις για την απονομή ιθαγένειας - Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ». 
Στο νομοσχέδιο η κυβέρνηση έχει τσουβαλιάσει άσχετες μεταξύ τους διατάξεις, που αφορούν από την «ισότητα των φύλων» μέχρι το καθεστώς απονομής ιθαγένειας και τις εκλογές στην Τοπική Διοίκηση.
Στη δευτερολογία του ο Γιάννης Δελής για τη φωτογραφική τροπολογία είπε ότι μεταβάλλει τους κανόνες των εκλογών ελάχιστες μέρες πριν την ανακοίνωση των υποψήφιων για τις ευρωεκλογές και για αυτό θα ψηφίσει «Παρών».
Για την «ποσόστωση» της γυναικείας συμμετοχής στις κοινωνικές δραστηριότητες σημείωσε ότι τη διαφορά δεν την κάνει το φύλο, αλλά η πολιτική που υπηρετεί, αν είναι υπέρ ή κατά του λαού.
Αναφερόμενος στις τροπολογίες του ΚΚΕ, ανέφερε ότι έδωσαν την ευκαιρία στην κυβέρνηση από τα ευχολόγια να κάνει πολύ συγκεκριμένα πράγματα για τις γυναίκες και την προστασία της μητρότητας, αλλά δεν τις έκανε δεκτές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ