Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων Μενεμένης αναφορικά με τη δράση φασιστικών ομάδων στα σχολεία της περιοχής μας

Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά και στα σχολεία!

Να αναλάβει τώρα η κυβέρνηση τις ευθύνες της! Να καθαρίσει τις συμμορίες των εγκληματιών φασιστών από τα σχολεία!

 

Το Δημοτικό συμβούλιο Αμπελοκήπων Μενεμένης, καταδικάζει τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα μία βδομάδα τώρα σε σχολεία της πόλης, όπου φασιστικές και ναζιστικές ομάδες μετατρέπουν σε «ορμητήρια» τα σχολεία, τρομοκρατούν και χτυπούν μαθητές και εκπαιδευτικούς, παρελαύνουν σαν τάγματα εφόδου στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης. 

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για όσα εξελίσσονται μία βδομάδα τώρα σε σχολεία της Θεσσαλονίκης. Είναι ολοφάνερο ότι εξελίσσεται ένα οργανωμένο σχέδιο από τις συγκεκριμένες φασιστικές ομάδες, με τις πλάτες διαφόρων κύκλων και μηχανισμών και την ανοχή της κυβέρνησης. 

Αντί το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση να καταδικάσουν τα φασιστοειδή, που «σουλατσάρουν» ανενόχλητα στα σχολεία με ολόκληρο οπλοστάσια στα χέρια, προβαίνει σε απαράδεκτους συμψηφισμούς, ουσιαστικά ταυτίζει τους αγώνες των νέων ενάντια στον φασισμό με τα εγκληματικά φασιστικά στοιχεία, και μέσω αυτού του συμψηφισμού τελικά τους αθωώνει. Αυτή η στάση της κυβέρνησης είναι που τους δίνει «αέρα στα πανιά» πέντε μέρες τώρα.

Την ίδια ώρα απαγορεύει την είσοδο στα σχολεία εκλεγμένων συνδικαλιστών εκπαιδευτικών και γονιών, δημοτικών συμβούλων, ακόμα και γονιών που θέλουν να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο γιατί τρέμουν για την ασφάλειά τους. Ενώ παράλληλα προσπαθεί να δείξει την πυγμή της στους εκπαιδευτικούς βγάζοντας παράνομη την απεργία – αποχή που κήρυξαν οι Ομοσπονδίες τους, γιατί θέλουν να βάλουν φρένο στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης και διεκδικούν ένα σύγχρονο σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα όλα τα παιδιά.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της εξασφαλίζοντας την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

 Παραθέσαμε ανωτέρω το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση 

Το ψήφισμα στήριξαν όλες οι παρατάξεις πλην της παράταξης του δημάρχου που κατέβασε δικό του. Μια εβδομάδα μετά το Ψήφισμα του Δημάρχου εξακολουθεί να μην έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου! Στο ψήφισμα που κατέθεσε ο Δήμαρχος και υπερψηφίστηκε αποκλειστικά από την παράταξή του, αποσιωπώνται οι κυβερνητικές ευθύνες.

 

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ