ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αμπελοκήπων Μενεμένης αποχαιρετά με βαθειά θλίψη τον επικεφαλής της και Δημοτικό Σύμβουλο ,  σ. Γιάννη Νοτάκη που «έφυγε» χθες από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών, μετά από πολύχρονη και πραγματικά παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο που έδωσε με καρτερικότητα.

Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας από γονείς εργάτες, βιοπαλαιστές. Από μαθητής είχε έντονες ανησυχίες  για τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις και από τα φοιτητικά του χρόνια ακόμη, εντάχθηκε στο εργατικό κίνημα, όντας εκλεγμένος στο ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών ΤΕΦΑΑ.

Ήταν εκπαιδευτικός, καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Ο σ. Γιάννης ξεχώρισε, με τη δράση του και στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα και το ΠΑΜΕ. Όχι μόνο ως μέλος του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ, αλλά και στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) και ως μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Το παράδειγμα του και η αλύγιστη στάση του, αναγνωριζόταν από τους συναδέλφους του, οι οποίοι στο πρόσωπο του Γιάννη, του κομμουνιστή εκπαιδευτικού, έβλεπαν έναν  πραγματικό αγωνιστή, μπροστάρη σε κάθε μάχη στο πλάι των συναδέλφων του και των μαθητών, χωρίς ταλαντεύσεις, παλεύοντας για το δίκαιο, με αγωνία για τη μόρφωση και το μέλλον των μαθητών του.

Έτσι ήταν, εξάλλου, και σε όλη την πορεία της ζωής του.

Από τη θέση του ως επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων -  Μενεμένης έδωσε τη μάχη των 2 τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων , την οποία συνέχισε ως εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος, όπου ξεχώρισε για την μαχητικότητά του, την επιμονή του, την εργατικότητα, τη συνέπειά αλλά και τη σεμνότητα του, όχι μόνο μέσα στο Δημοτικά Συμβούλια με τις τοποθετήσεις του αλλά και έξω στο λαό. Είχε την ικανότητα να εξηγεί το σύνθετο και να το κάνει απλό, κατανοητό. Έδωσε επάξια τη μάχη στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω από αυτό, με μόνο γνώμονα,  ότι θα υπηρετούμε και θα υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού.

 Η Λαϊκή Συσπείρωση Αμπελοκήπων Μενεμένης εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στη σύζυγό του Μάρω και στα παιδιά του Κατερίνα και Δημήτρη, καθώς και σε όλους τους οικείους του.

Η κηδεία του σ. Γιάννη θα είναι πολιτική και θα γίνει σήμερα Σάββατο 9 Ιούλη, στις 17:00 στα κοιμητήρια του Ευόσμου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ