Οι οικολόγοι στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

(Αναδημοσίευση από Ριζοσπάστη)

Από διάφορες λίστες που κυκλοφόρησαν αυτές τις μέρες στον Τύπο, χωρίς να διαψευστούν, προκύπτει ότι εκτός από τους μεγαλοτραπεζίτες, μεγαλοπαράγοντες του ιμπεριαλισμού, άλλους παρατρεχάμενους και εκλεκτούς του μεγάλου κεφαλαίου, εκτός από τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στην Αθήνα συμμετείχε και ο πρόεδρος των Πράσινων της Γερμανίας Τζεμ Οζντεμίρ. Πρόκειται για τον πρόεδρο του κόμματος εκείνου που οι εδώ εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων καυχιόνται για τη συνεργασία τους στο πλαίσιο της ΕΕ.
Να υποθέσουμε ότι ο εκπρόσωπος των Πρασίνων πήγε στη συνεδρίαση για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού; Να υποθέσουμε ότι συνδιαλέχτηκε με τους μεγαλοβιομήχανους και τους μεγαλοεφοπλιστές για το πώς θα σωθεί το περιβάλλον χωρίς να ανοίξει ούτε το ένα ρουθούνι της καπιταλιστικής υπερκερδοφορίας; Μάλλον όχι. Ο εν λόγω πολιτικός βρέθηκε στη συγκεκριμένη σύσκεψη για τον ίδιο λόγο που βρέθηκαν και οι υπόλοιποι συνδαιτυμόνες του. Επειδή είναι και αυτός ένας από τους εκλεκτούς του κεφαλαίου και συγκαταλέγεται σε εκείνους που μπορούν να προωθήσουν αποτελεσματικά τα συμφέροντά τους.

Τέτοιοι άνθρωποι και μόνο παίρνουν το «διαβατήριο» για να συμμετέχουν στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Μ' αυτούς συνεργάζονται οι Οικολόγοι Πράσινοι και στην Ελλάδα. Προφανώς επειδή ακόμα και για το θέμα του περιβάλλοντος μοιράζονται τις ίδιες «ανησυχίες» με τους οικονομικά ισχυρούς της Γης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ