Κάθε δεκανίκι κι ο πόνος του

Τη διαθεσιμότητά τους προς στήριξη του δικομματισμού διαφημίζουν με κάθε ευκαιρία κόμματα κι αποκόμματα που εμφανίστηκαν στον προεκλογικό στίβο. Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των «Οικολόγων Πράσινων», Μ. Τρεμόπουλος, ξεκαθάρισε ότι «από θέση αρχής, δεν αρνούμαστε το διάλογο με κανένα δημοκρατικό κόμμα.
Αλλά, βεβαίως κρατάς μικρότερο καλάθι όταν κάποιος έχει ασκήσει εξουσία ή την ασκεί και έχει φανεί ότι έχει βαλτώσει...». Το σκέφτονται δηλαδή και για τη ΝΔ. Στο ίδιο πλαίσιο, έτερος υποψήφιος ευρωβουλευτής τους, ο Ν. Χρυσόγελος, αναγνωρίζει ότι ο κυβερνητικός, κοινοτικός επίτροπος για το περιβάλλον, Στ. Δήμας, «έχει κάνει σοβαρά πράγματα για το περιβάλλον». Ακολούθως σημειώνει ότι «σε γενικές γραμμές είμαστε υπέρ και των συνεργασιών που θα δίνουν και πειστικές εναλλακτικές λύσεις σε επίπεδο διακυβέρνησης». Ο επίσης υποψήφιός τους Α. Καφετζόπουλος το διευκρινίζει: «Αυτό που θέλουμε είναι να συμφωνήσουμε, δημόσια όμως, ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας θα βάλει - ξέρω 'γω - 15 στόχους, 25, 50, 500, ακόμα καλύτερα, αλλά μετά από διαβούλευση».
Ο Β. Κοντογιαννόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής της «ΔΡΑΣΗΣ» που έστησε μαζί με τον Μάνο, μιλά εξίσου καθαρά: «(...) μόνη λύση πλέον για τον τόπο είναι να σταματήσει το μοντέλο της μεταπολίτευσης των μονοκομματικών κυβερνήσεων και να μεταβούμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας, με διπλό στόχο. Πρώτον, την προώθηση των μεταρρυθμίσεων (σ.σ.: τις αναγκαίες για το μεγάλο κεφάλαιο) και δεύτερον, για να επιτηρείται για τη διαφάνεια, τις πελατειακές σχέσεις και τη διαφάνεια ως προς τα οικονομικά». Ενώ ο έτερος υποψήφιός τους, Κ. Μαρκουλάκης, αφού πρώτα διακηρύσσει ότι «συμφωνώ με πάρα πολλά πράγματα που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ (...) Θεωρώ ότι χειρίστηκε πολύ καλά το Δεκέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ τα γεγονότα», προσθέτει ότι «εγώ αισθανόμουν καλύτερα ως Ελληνας πολίτης όταν είχαμε πρωθυπουργό τον Κ. Σημίτη».
Κάθε δεκανίκι του ευρωενωσιακού μονόδρομου και ο πόνος του...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ