ΝΕΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ - Κατασκευάζεται με ΣΔΙΤ και θα κοστίσει 31 εκατ. ευρώ

«Χρήμα με ουρά» θα τσεπώσει η ιδιωτική εταιρεία, η οποία, στο πλαίσιο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) αναλαμβάνει την κατασκευή, αλλά και την εκμετάλλευση του νέου κτιρίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων. Σύμφωνα με τη σύμβαση, που αναμένεται να υπογραφεί σε λίγο χρονικό διάστημα - βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συμβούλιο προς έγκριση - η κατασκευή του κτιρίου θα κοστίσει, συνολικά, 31 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η εταιρεία θα εισπράττει, επί 25 χρόνια, νοίκια.
Υπέρ της κατασκευής του νέου κτιρίου μέσω των ΣΔΙΤ τάχθηκαν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ταυτιζόμενες απολύτως με την πολιτική των κυβερνήσεων του δικομματισμού, που, και δι' αυτού του τρόπου, τροφοδοτούν με «ζεστό χρήμα» το μεγάλο κατασκευαστικό κεφάλαιο. Κατά τάχθηκε η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΑΣ) εκφράζοντας την κάθετη και πλήρη αντίθεσή της στα ΣΔΙΤ και καταγγέλλοντας ότι οι νομαρχιακές παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προτάσσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, έναντι των συμφερόντων του λαού, ο οποίος και καλείται να πληρώσει, τελικά, το «χοντρό λογαριασμό».

Κι όπως με συγκεκριμένα στοιχεία απέδειξε μέσα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ο Θ. Ζανιός, εκπρόσωπος της ΝΑΣ, το κόστος του έργου είναι σκανδαλωδώς υψηλό. Για του λόγου το ασφαλές και για να γίνουν οι αναγκαίες και αποκαλυπτικές συγκρίσεις, ο Θ. Ζανιός παρουσίασε τη μελέτη κατασκευής του νέου κτιρίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας που δε θα κατασκευαστεί μέσω ΣΔΙΤ, αλλά από το Δημόσιο και το οποίο θα κοστίσει 16 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή, το μισό περίπου από όσο υπολογίζεται να κοστίσει το νέο νομαρχιακό κτίριο των Τρικάλων. Να σημειωθεί, δε, ότι το κτίριο της Καρδίτσας θα είναι 12.000 τετραγωνικά μέτρα, που σημαίνει ότι θα είναι κατά 1.500 τετραγωνικά μέτρα μεγαλύτερο από αυτό των Τρικάλων.

Στην αποκαλυπτική παρέμβαση του εκπροσώπου της ΝΑΣ δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση από τους εκπροσώπους των άλλων παρατάξεων και το μόνο που βρήκαν να πουν κάποιοι από την παράταξη του νομάρχη - ανήκει στη ΝΔ - είναι ότι δήθεν τα δύο κτίρια έχουν σημαντικές διαφορές. Δεν εξήγησαν, όμως, πώς γίνεται δύο γειτονικοί νομοί με τον ίδιο πληθυσμό να έχουν τόσο διαφορετικές ανάγκες σε ό,τι αφορά στις κτιριακές υποδομές και λειτουργίες ενός νομαρχιακού καταστήματος.

Τελικά, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ έκανε «ντρίπλα» και δεν ψήφισε υπέρ της συγκεκριμένης σύμβασης, επαναλαμβάνοντας, όμως, ότι συμφωνεί με τα ΣΔΙΤ. Ετσι, το Νομαρχιακό Συμβούλιο, μόνο με τις ψήφους της παράταξης της ΝΔ, πήρε απόφαση να εξουσιοδοτήσει τον Νομάρχη να υπογράψει την τελική σύμβαση...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ