ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Τη συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου ζήτησαν οι εργαζόμενοι με σύμβαση έργου στο δήμο μας προκειμένου να επιτύχουν την παραμονή τους στην εργασία τους μετά τη μακρόχρονη ομηρία στην οποία τους είχε καταδικάσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. και την απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να τους πετάξει στο δρόμο.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στις 7-12-2009 η επικεφαλής της παράταξής μας Αθηνά Γραμματικοπούλου τόνισε τα παρακάτω:
Είναι γνωστή η θέση της παράταξής μας κατά των ελαστικών σχέσεων εργασίας, είτε αυτές ονομάζονται STAGE, είτε συμβάσεις έργου, μερικής απασχόλησης, ορισμένου χρόνου κλπ.
Θέση που την εκφράσαμε από τη στιγμή της εμφάνισής τους επί προηγουμένων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της εξάπλωσής τους επί κυβερνήσεων Ν.Δ. και με τις νέες μορφές που ετοιμάζεται να τις εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είμαστε αντίθετοι και η αντίθεση αυτή είναι θέση αρχής και ζωής, γιατί μας μεταφέρουν στον εργασιακό μεσαίωνα, διατηρούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε καθεστώς ομηρίας, φτώχιας, ανασφάλειας και γαλέρας, είτε αφορούν στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα.
Διεκδικούμε για όλους τους εργαζόμενους
μόνιμη και σταθερή εργασία και αυτό ψηφίζαμε πάντα, γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχει αρκετός πλούτος σ’ αυτόν τον τόπο που εφόσον διανεμηθεί σωστά το σύνολο του ελληνικού λαού μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια.
Στα πλαίσια αυτών των αρχών επιδιώξαμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους του δήμου μας που εργάζονται με τέτοιου είδους σχέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των πρόσφατων κινητοποιήσεων τους και να τους κάνουμε γνωστό ότι δεν επιθυμούμε την απομάκρυνσή τους από την εργασία τους, αλλά τη μονιμοποίηση τους χωρίς κανέναν όρο και προϋπόθεση. Ότι εμείς αδιαφορούμε εάν είναι πράσινοι, γαλάζιοι ή γκρίζοι. Αν φίλησαν κατουρημένες ποδιές όπως τους κατηγορούν κάποιοι άλλοι, ούτε συμφωνούμε με την απόλυσή τους με κάποια μπόνους μοριοδότησης. Ότι θεωρούμε την εργασία αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου.
Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης ομηρίας τους εμείς δεν ψηφίσαμε ποτέ την απομάκρυνσή τους. Εκείνο που πάντα ψηφίζαμε ήταν η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού κάτι που θεληματικά αμέλησε όλα τα προηγούμενα χρόνια η σημερινή δημοτική αρχή.
Δυστυχώς κάποιοι ελάχιστοι εργαζόμενοι συμπεριφέρθηκαν απρεπώς απέναντι στην παράταξή μας και στον πολιτικό χώρο που εκπροσωπούμε, παρόλο που γνωρίζουν ότι ο χώρος αυτός έχει δώσει μακρόχρονους αγώνες για τα δικαιώματά τους. Συμπεριφέρθηκαν ακόμη απρεπώς απέναντι στον πρώην επικεφαλής της παράταξής μας, έναν άνθρωπο γνωστό για το ήθος του, την εντιμότητά του, τη σεμνότητα και την αγωνιστικότητα του. Έναν άνθρωπο που τιμά την πόλη μας.
Μάλλον οι κύριοι αυτοί προτιμούν τη συμπαράσταση όλων αυτών που ευθύνονται για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα, αυτών που θέλουν να τους πετάξουν στο δρόμο σαν στυμμένες λεμονόκουπες ή που τους εξαπατούν σύροντας τους σε ατελέσφορες, μακροχρόνιες μορφές διεκδίκησης της επίλυσης του προβλήματός τους, διατηρώντας τους και πάλι σε ένα νέο ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας.
Δικαίωμά τους. Όπως και δικό μας δικαίωμα είναι να αγωνιζόμαστε για την επίλυση αυτών των προβλημάτων σύμφωνα με τις αρχές μας, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους, είτε όχι. Το μόνο που έχουμε να τους πούμε είναι ότι καλό θα ήταν να ξεπλένουν πρώτα το στόμα τους όταν μιλούν για μας.
Στα πλαίσια αυτών των αρχών καταθέτουμε στο δημοτικό συμβούλιο προς ψήφιση το ακόλουθο ψήφισμα:
Τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., συνεπικουρούμενες και από τις παραφυάδες τους, θεσμοθέτησαν και ανέπτυξαν διάφορες μορφές ελαστικής εργασίας.
Προώθησαν ένα εμπόριο ελπίδας που στόχο έχει να κρατά σε ομηρία εργαζόμενους με μισθούς πείνας και παράλληλα όχι μόνο να μειώνει το κόστος της εργοδοσίας αλλά να παρέχει απλόχερα στο μεγάλο κεφάλαιο τεράστια κέρδη.
Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πετά στο δρόμο όλους αυτούς τους εργαζόμενους προωθώντας νέες σχέσεις μεγαλύτερης εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.
Απαιτούμε:
1. Την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
2. Άμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο δημόσιο χωρίς κανένα όρο και προϋποθέσεις.
3. Άμεση πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων στο δημόσιο με μόνιμο προσωπικό.
4. Λέμε όχι στη μετατροπή των συμβάσεων έργου σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
5. Απαιτούμε την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των ανασφάλιστων εργαζόμενων ( STAGE ) και την καταβολή της διαφοράς μισθού για όλη την περίοδο της εργασιακής τους σχέσης. Ανάλογη μεταχείριση και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
6. Λέμε όχι στους ατέρμονες και ατελέσφορους δικαστικούς αγώνες και απαιτούμε άμεση πολιτική λύση εδώ και τώρα.
Συμπαραστεκόμαστε στο δίκιο αγώνα τους και καλούμε όλον τον ελληνικό λαό να σταθεί στο πλευρό τους.

- Η θέση της Δημοτικής Συνεργασίας του κ. Κυρίζογλου ήταν ταυτόσημη μ' αυτή της Ν.Δ. όπως εκφράστηκε στην ΚΕΔΚΕ, δηλαδή υπέρ της μοριοδότησης όλων των συμβασιούχων, είτε έχουν προσληφθεί με σύμβαση έργου, είτε με STAGE.
Να προσθέσουμε μόνο ότι λίγες μέρες πριν ο κ. Κυρίζογλου είχε ταχθεί στο πλευρό τους και τους προέτρεπε να προσφύγουν στα δικαστήρια όπου θα προσέρχονταν και ο ίδιος ως μάρτυρας υπεράσπισής τους.

- Η θέση της Πορείας προς τον Άνθρωπο ήταν υπέρ της μοριοδότησής τους.

Κανείς δηλαδή των δύο υπευθύνων για την ομηρία τους δεν ψήφισε υπέρ της παραμονής των εργαζομένων αυτών στην εργασία τους.

- Η θέση των Πολιτών των Αμπελοκήπων, την αντιγράφουμε αυτολεξεί από το blog τους και η οποία εκφράστηκε από τον επικεφαλής της παράταξής τους κ. Γιακουμίδη Γεώργιο, (αφού περιγράφει κατά το δοκούν τι διαμείφθηκε στο δημοτικό συμβούλιο) είναι η ακόλουθη:

" Έτσι είχαμε τρία διαφορετικά ψηφίσματα, όλα υπέρ των συμβασιούχων! Δεν είναι να τρελαθείς; Οι συμβασιούχοι πάντως δε μου φάνηκε να τρελάθηκαν. Κοίταγαν με απορία αλλά υπερίσχυσε και η σφοδρή επιθυμία τους να πάρουν το ομόφωνο, αναθεματισμένο, ψήφισμα. Η κάθε παράταξη ψήφισε υπέρ του ψηφίσματός της!
Κι απόμεινα με την αδιέξοδη απορία μου τι νά κάνω....
Τι θα κάνατε εσείς σε αυτή την περίπτωση αγαπητοί αναγνώστες;"


Αγαπητοί αναγνώστες του blog των αγαπητών Πολιτών των Αμπελοκήπων, ενημερώστε σας παρακαλούμε τον κ. Γιακουμίδη για το τι θα κάνατε εσείς, έτσι ώστε κάποια στιγμή να μάθουμε και εμείς τι θα κάνουν οι Πολίτες...........
Πάντως μέχρι τότε και για την ιστορία, να σας ενημερώσουμε εμείς ότι ο κ. Γιακουμίδης ψήφισε λευκό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ