Πληρωμένη απάντηση στους παραχαράκτες της Ιστορίας

Με επιστολή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος καταγγέλλει την προσπάθεια ευρωβουλευτών και συνολικά της ΕΕ να δηλητηριάσουν με τον αντικομμουνισμό και την ιστορική διαστρέβλωση τις λαϊκές συνειδήσεις

Αμεση και πληρωμένη απάντηση δίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στο πολιτικό προσωπικό του ευρωενωσιακού κεφαλαίου, που ξεκινάει ένα νέο κύκλο προσπαθειών να διαστρεβλώσει την Ιστορία, να την ξαναγράψει σε βάρος της ιστορικής αλήθειας και να σπείρει τον αντικομμουνισμό στις λαϊκές συνειδήσεις.

 Με επιστολή του προς τους 13 βουλευτές, που ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συγκροτήσουν «ομάδα» εργασίας με αντικείμενο - όπως διακηρύττουν - τη «συμφιλίωση των Ευρωπαϊκών Ιστοριών», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αποκαλύπτει τις πραγματικές στοχεύσεις αυτής της προσπάθειας - που έχει την πολιτική κάλυψη της ιμπεριαλιστικής ΕΕ - και παραθέτει τα πραγματικά εγκλήματα που κατέγραψε η Ιστορία της ανθρωπότητας, με ηθικό και φυσικό αυτουργό τον καπιταλισμό και τις πολιτικές δυνάμεις που τον υπηρετούν διαχρονικά.

Η επιστολή του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος κοινοποιείται στο σύνολο των ευρωβουλευτών, στους οποίους έχουν απευθυνθεί οι 13 χριστιανοδημοκράτες και φιλελεύθεροι συνάδελφοί τους, με επικεφαλής τον Γερμανό πρώην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Χανς Γκετ Πέτερινγκ, καλώντας τους να συμμετέχουν στην «ομάδα εργασίας», η συγκρότηση της οποίας θα γίνει στο περιθώριο της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις 21 Απρίλη στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση, την οποία παρουσίασε χτες ο «Ριζοσπάστης», στόχος της υπό συγκρότηση ομάδας είναι «να αναπτύξουμε μια κοινή προσέγγιση σχετικά με τα εγκλήματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων, μεταξύ άλλων του κομμουνιστικού καθεστώτος της ΕΣΣΔ, για να διασφαλιστεί η συνέχεια της διαδικασίας της αξιολόγησης των ολοκληρωτικών εγκλημάτων και η ίση μεταχείριση και μη διάκριση των θυμάτων ολοκληρωτικών καθεστώτων».

Η «άτυπη» - όπως την αποκαλούν - ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου «Συμφιλίωση των ευρωπαϊκών ιστοριών» θα αναλάβει πρωτοβουλία για να εκδώσει «δηλώσεις και άρθρα απόψεων, κάνοντας περιοδικές συζητήσεις και χορηγώντας εκδηλώσεις. Αυτό θα δημιουργήσει ευκαιρίες για μια θετική και δημιουργική επικοινωνία σχετικά με τις πιο αμφισβητούμενες πλευρές της ευρωπαϊκής ιστορίας» και θα προωθήσει «την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα εγκλήματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων σε επίπεδο ΕΕ».

 

Η επιστολή του ΚΚΕ

«Προς τους 13 ευρωβουλευτές της λεγόμενης "Ομάδας Συμφιλίωσης των Ευρωπαϊκών Ιστοριών"

 Κύριοι ευρωβουλευτές

Επειδή θεωρούμε την "πρωτοβουλία" σας ως επιχείρηση πλαστογράφησης της ευρωπαϊκής ιστορίας και προσπάθεια να ξαναγραφτεί αυτή με τα πόδια επάνω,

επειδή θεωρούμε την "πρωτοβουλία" σας ενταγμένη στη γενική αντικομμουνιστική επίθεση που έχει εξαπολύσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και άλλοι μηχανισμοί της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ενωσης,

επειδή είναι ο καπιταλισμός και οι εκπρόσωποί του εκείνοι που πρέπει να απολογούνται στους λαούς για τα πελώρια εγκλήματα που διαχρονικά έχουν διαπράξει και συνεχίζουν να διαπράττουν όλες οι κυβερνήσεις σας,

επειδή τολμάτε να προσβάλλετε τη θυσία και τη μνήμη 20.000.000 νεκρών της Σοβιετικής Ενωσης, που ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για τη συντριβή του ναζισμού, καθώς και τη μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων κομμουνιστών και αγωνιστών άλλων χωρών,

επειδή σπέρνετε το σκοταδισμό και ποινικοποιείτε τη μαρξιστική - λενινιστική θεωρία, ιδεολογία και πολιτική,

καταγγέλλουμε την ενέργειά σας.

1. Ο φασισμός και ο ναζισμός είναι παιδιά του καπιταλισμού. Στηρίχθηκαν από ολόκληρο το αστικό πολιτικό φάσμα, προκειμένου να ανέλθουν στην εξουσία. Πρώτα απ' όλα στηρίχθηκαν από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Γερμανίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιταλίας και των άλλων καπιταλιστικών κρατών, που και σήμερα τα συμφέροντά τους υπηρετεί η Ευρωπαϊκή Ενωση.

 Ιδιαίτερα για τον πολιτικό ρόλο των αστικών δυνάμεων αναφέρουμε ενδεικτικά:

  • Την ανοιχτή, ένοπλη, οικονομική, πολιτική και άλλη, στήριξη του Φράνκο στην Ισπανία από τις Μ. Βρετανία, Γαλλία και την έμμεση από τις ΗΠΑ.
  • Τη συμφωνία του Μονάχου (1938), με την οποία οι πρωθυπουργοί της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας, Τσάμπερλεν και Νταλαντιέ αντιστοίχως, παρέδωσαν στον Χίτλερ το σουδητικό τμήμα της Τσεχοσλοβακίας.
  • Τον πόλεμο που "κήρυξαν", δίχως όμως και να τον διεξάγουν, η Γαλλία και η Μ. Βρετανία κατά της Γερμανίας το 1939, μετά την εισβολή της Γερμανίας στην Πολωνία, παρά τη σχετική συμφωνία που είχαν υπογράψει με την τελευταία.
  • Την ανοιχτή συνεργασία της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης της Σουηδίας με τον Χίτλερ μέχρι το 1943.
  • Τη συνεργασία του Βατικανού με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι, καθώς και τη φυγάδευση από τον Πάπα εκατοντάδων ναζί εγκληματιών πολέμου.

2. Μια που δείχνετε "ενδιαφέρον" για την ευρωπαϊκή ιστορία, σας υπενθυμίζουμε, ας είναι βέβαιο ότι θα τα "ξεχάσετε", σειρά εγκλημάτων κατά των ευρωπαϊκών λαών, που διέπραξαν τα κράτη σας:

 

  • Τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτέλεσμα της διαπάλης ληστών για το ξαναμοίρασμα των αγορών.
  • Τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που είχε την ίδια αιτία και οδήγησε στο θάνατο 50.000.000 ανθρώπων, 35 εκατομμυρίων παραπάνω από τον πρώτο.
  • Το βομβαρδισμό από εγγλέζικα αεροπλάνα, που προκάλεσε την ισοπέδωση της Δρέσδης το 1945 και τον οποίο καμία ανάγκη του πολέμου δεν επέβαλε.
  • Το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όπως είναι ο βομβαρδισμός με ατομικές βόμβες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, που επίσης δεν επέβαλε καμία πολεμική ανάγκη.
  • Την εισβολή στρατών των κρατών σας στη Ρωσία, για να καταπνίξετε τη μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση.
  • Το σφαγιασμό της Κομμούνας του Παρισιού από τη γαλλική κυβέρνηση, που δε δίστασε να δολοφονεί ακόμα και άοπλες γυναίκες και μικρά παιδιά.
  • Τη σφαγή χιλιάδων εργατών κατά τη γερμανική επανάσταση του 1918.
  • Τις εκτελέσεις χιλιάδων κομμουνιστών και άλλων μελών του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου στην Ελλάδα, από τους συνεργάτες των Γερμανών και από τους απόντες του αγώνα κατά την Κατοχή και μετά από αυτήν, εναντίον των μαχητών και μαχητριών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
  • Την πρόσληψη από το ΝΑΤΟ εκατοντάδων ναζί εγκληματιών πολέμου, που χρησιμοποιήθηκαν σε καίριες θέσεις.
  • Τη σφαγή του λαού της Γιουγκοσλαβίας και το διαμελισμό της από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ.

3. Η Ευρωπαϊκή Ενωση και τα όργανά της είσαστε εκείνοι που έχετε ενθαρρύνει και επιβραβεύσει το γκρέμισμα αγαλμάτων και μνημείων αγωνιστών κατά του φασισμού και την ανέγερση μνημείων που τιμούν το φασισμό. Είσαστε οι ίδιοι που διώκετε κομμουνιστές και οργανώσεις τους.

 Κύριοι ευρωβουλευτές

Ο αντικομμουνισμός και το ξαναγράψιμο της Ιστορίας σάς είναι χρήσιμα στη γενική επίθεση που η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι κυβερνήσεις της έχετε εξαπολύσει κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για να υπηρετήσετε την κερδοφορία των μονοπωλίων. Θέλετε τους λαούς υποταγμένους και αποπροσανατολισμένους, για να τσακίσετε κάθε αντίσταση και κυρίως για να θωρακίσετε την εξουσία σας από μελλοντικές λαϊκές αντιδράσεις. Δε θα το πετύχετε.

Οσον αφορά την Ιστορία, δεν υπάρχει μία, υπάρχουν δύο. Είναι αυτή που γράφουν οι λαοί και η άλλη που γράφουν οι εκμεταλλευτές τους. Αυτές δε θα μπορέσετε να τις συμφιλιώσετε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές σας.

ΑΘΗΝΑ 15/4/2010

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ