Να εμπιστευτεί τη δύναμή του ο λαός, να τραβήξει μπροστά με δυνατό ΚΚΕ

Συνέντευξη με τον Γιάννη Πρωτούλη για την ΕΕ, τις εκλογές και το δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ
Συνεχίζοντας τις συζητήσεις με υποψήφιους του ΚΚΕ μπροστά στις τοπικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, το portal του «902» πήρε συνέντευξη από τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα στην Περιφέρεια Αττικής με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα αποσπάσματα από αυτήν τη συνέντευξη.
-- Μπροστά στις ευρωεκλογές, διατυπώνεται ο ισχυρισμός πως όσα συμβαίνουν σήμερα στην ΕΕ δεν έχουν να κάνουν με το χαρακτήρα της Ένωσης αλλά με τους συσχετισμούς δύναμης. Λέγεται, δηλαδή, πως αν αλλάξουν αυτοί οι συσχετισμοί θα υπάρχουν και διαφορετικές πολιτικές, οπότε υπάρχει ελπίδα φιλολαϊκής προοπτικής μέσα στην ΕΕ. Πώς το σχολιάζετε;
-- Εμείς λέμε ότι χρειάζεται ο κόσμος να το σκεφτεί από την αρχή αυτό το μεγάλο ψέμα. Η ΕΕ δεν είναι γενικά μια Ενωση των λαών. Είναι η Ενωση των μονοπωλίων, είναι η Ενωση των Συνδέσμων των ευρωπαϊκών Βιομηχανιών, είναι η Ενωση των τραπεζιτών, των εφοπλιστών. Είναι μια καπιταλιστική Ενωση, είναι Ενωση καπιταλιστών, η οποία έγινε με συγκεκριμένες ιδρυτικές συνθήκες που διασφαλίζουν αυτό ακριβώς το ζήτημα. Ποιοι είναι οι χαμένοι και ποιοι οι κερδισμένοι μέσα στην ΕΕ; Μέσα στην ΕΕ αποδείχθηκε ότι έχασαν οι λαοί και ο ελληνικός λαός. Εχασαν, όμως, οι καπιταλιστές; Εμείς λέμε ότι οι καπιταλιστές βγήκαν κερδισμένοι. Ακόμα και στην περίοδο της κρίσης, απάνεμο λιμάνι η ΕΕ δεν ήταν για τους λαούς, απάνεμο λιμάνι δεν ήταν για τον ελληνικό λαό. Μπορούν να ειπωθεί το ίδιο και για τους τραπεζίτες; Για τους τραπεζίτες ήταν απάνεμο λιμάνι, για τους βιομηχάνους ήταν απάνεμο λιμάνι, για τους εφοπλιστές ήταν απάνεμο λιμάνι η ΕΕ. Με την ΕΕ κατάφεραν και διείσδυσαν και σε μια σειρά άλλες χώρες και επένδυσαν και κέρδισαν και κατέσφαξαν για να μπορέσουν να προχωρήσουν τις επενδύσεις τους που δεν ήταν στην ΕΕ. Να θυμίσουμε τα Βαλκάνια, όλη αυτήν την περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας, στηρίχθηκαν από την ΕΕ και στην περίοδο της κρίσης εκεί βρήκαν το αποκούμπι. Την ίδια ώρα, βέβαια, πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι μέσα στην ΕΕ, την περίοδο της κρίσης, δε συμπεριφέρονται μεταξύ τους οι καπιταλιστές σαν φίλοι, αλλά σαν λύκοι απέναντι στη λεία. Διαβάστε περισσότερα :

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ