ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 69 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Λ. Ηρακλείου 145- 142 31 ΠΕΡΙΣΣΟΣ
τηλ.:210-2592163 fax: 210-2592156



 Τιμάμε τα 69 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, απ’ την μέρα που η ναζιστικήΓερμανία παραδόθηκε άνευ όρων στον Κόκκινο Στρατό. 
Τιμάμε όσους αγωνιστήκαν με το όπλο στο χέρι, όσους θυσιάστηκαν, όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στο ναζιστικό – φασιστικό ιμπεριαλιστικό «Άξονα» Γερμανίας – Ιταλίας – Ιαπωνίας και των συμμάχων τους.
Εμπνεόμαστε απ’ την πρωτοπόρα δράση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, των εθνικοαπελευθερωτικών και αντιφασιστικών κινημάτων.
Εμπνεόμαστε και είμαστε περήφανοι για τον ηρωικό αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των άλλων ΕΑΜικών οργανώσεων που είχαν ψυχή, αιμοδότη και καθοδηγητή το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως και ο πρώτος, ήταν αποτέλεσμα των ανταγωνισμών για το ξαναμοίρασμα των αγορών, των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων που οξύνθηκαν στις συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, βάθυναν την ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη και κατέστησαν και πάλι τη Γερμανία μεγάλη οικονομική και στρατιωτική δύναμη.
Παράλληλα, οι νικήτριες καπιταλιστικές χώρες του Α’ Παγκοσμίου παρείχαν σημαντική βοήθεια στη Γερμανία, με σκοπό να την αξιοποιήσουν ως δύναμη κρούσης ενάντια στην Σοβιετική Ένωση....    Διαβάστε περισσότερα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ