Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το "άτυπο" δημοψήφισμα για το νερό

      Οι εξελίξεις οι οποίες αφορούν την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ είναι επικίνδυνες γιατί αφορούν το πιο ζωτικό αγαθό για τον άνθρωπο, το νερό, με ότι αυτό συνεπάγεται για το λαό της Θεσσαλονίκης. Από την πρώτη στιγμή το Κ.Κ.Ε και οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και τους Δήμους της περιοχής εξέφρασαν την αντίθεση τους στην προοπτική της ιδιωτικοποίησης, ενημέρωσαν το λαό , έκαναν προσπάθεια για οργάνωση της πάλης ενάντια σε αυτή την αρνητική εξέλιξη.
Ιδιωτικοποίηση σημαίνει παράδοση του νερού στα μονοπωλιακά συμφέροντα, αύξηση της τιμής του, αλλαγές προς το χειρότερο για τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ.
    Λύση στο πρόβλημα δεν είναι η πρόταση που έγινε από Δημάρχους της Θεσσαλονίκης για διαχείριση του νερού από τη τοπική διοίκηση.
    Εξάλλου, σχετικά με την πρόταση φορέων και δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση του νερού της πόλης και της Εταιρείας Ύδρευσης-Αποχεύτεσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) να σημειώσουμε πως όλοι αυτοί και οι πολιτικές δυνάμεις που επίσης στηρίζουν την άποψη αυτή, ξεχνάνε τη συμφωνία τους ή τη σιωπή τους όταν ξεκίνησε η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ τη δεκαετία του ’90 με την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο και την είσοδο των εργολάβων. Συνέχεια ανάγνωσης -->

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ