Εργάτες - αγρότες να παλέψουν μαζί
ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σε ανακοίνωσή της, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕσημειώνει: «Βλέπουμε μια ακόμη επιχείρηση, ικανή με την παραγωγή ζάχαρης να καλύψει τις εγχώριες ανάγκες με διασφάλιση εργασίας για τους εργαζόμενους και επάρκειας για τον Ελληνα καταναλωτή, να οδηγείται σε λουκέτο, σπρώχνοντας στην ανεργία τους εργαζόμενους και στη διεύρυνση της διατροφικής εξάρτησης του λαού μας από εισαγωγές προϊόντων, που μπορούμε να παράγουμε σαν χώρα σε επάρκεια και ποιότητα.
Αντί να προχωρήσει η χώρα μας στην οργάνωση του τομέα της ζάχαρης, σύμφωνα με τις εγχώριες ανάγκες και τις παραγωγικές δυνατότητές της από το 2017 που καταργούνται από την ΕΕ οι ποσοστώσεις ζάχαρης, προχωράει στο ξεπούλημα ενός ακόμη παραγωγικού κλάδου. Αποδείχνεται ακόμη μια φορά ότι μέσα στα πλαίσια συμμετοχής στην ΕΕ των μονοπωλίων, καμιά θετική εξέλιξη δεν μπορεί να προκύψει για το λαό και τη χώρα μας.
Πρόκειται για εγκληματική τακτική σε βάρος των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας και μάλιστα για ένα προϊόν που καταναλώνει κάθε σπίτι. Και αυτό να συμβαίνει την ίδια στιγμή που παραχωρούνται προκλητικά και σκανδαλώδη προνόμια και παροχές σε καπιταλιστές, σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων, για να φέρουν ξένες επενδύσεις.
Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους τευτλοκαλλιεργητές και συνολικά τους μικρομεσαίους αγρότες, τους εργαζόμενους καταναλωτές, να μην επιτρέψουν το κλείσιμο των εργοστασίων. Να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που με κεντρικό κρατικό σχεδιασμό, με παραγωγικούς συνεταιρισμούς και με καθετοποιημένες κρατικές αγροτικές βιομηχανίες, θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της χώρας και θα εξασφαλίζει σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους, καλύτερο εισόδημα στους αγρότες, επάρκεια φτηνών, υγιεινών τροφίμων για τη διατροφή του λαού μας και πρώτες ύλες για τη μεταποιητική βιομηχανία.
Χρειάζεται συντονισμένος αγώνας για να μπει φρένο στην ακολουθούμενη αντιαγροτική - αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική, που φέρνει τις ιδιωτικοποιήσεις, τη φτώχεια, το ξεκλήρισμα, την ανεργία».