Η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" κατέθεσε χθες 22-09-2014 στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα που αφορούσε στην κατάπτυστη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που χαρακτήρισε παράνομη και καταχρηστική την απεργία-αποχή που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στην διαδικασία της«αξιολόγησης» των εργαζομένων. Το σκεπτικό της ως άνω απόφασης είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο καθώς στην ουσία απαγορεύει κάθε απεργιακή κινητοποίηση με πολιτικά αιτήματα που στόχο έχουν την κατάργηση νόμων. Είναι μία πράξη άκρως αντιδραστική και αυταρχική που αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι κράτος και δικαιοσύνη λειτουργούν υπέρ του κεφαλαίου.

Η στάση όμως των υπολοίπων παρατάξεων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο έδειξε ξεκάθαρα ποια πολιτική υπηρετούν. Συγκεκριμένα, η παράταξη του κ. Δημάρχου απέρριψε στο σύνολο το ψήφισμα ενώ με νομικίστικα τερτίπια σημείωσε ότι ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι να ερμηνεύει δικαστικές αποφάσεις αλλά ως εκτελεστικό όργανο οφείλει να τηρεί και να εκτελεί τους νόμους. Η παράταξη του κ. Κυριλλίδη χέρι χέρι με την παράταξη του κ. Καζαντζίδη έσπευσαν να στηρίξουν τη θέση του Δημάρχου προφασιζόμενοι ότι εφόσον δεν έχει επισυναφθεί η ανωτέρω απόφαση στο ψήφισμα, το καταψηφίζουν παραβλέποντας ότι ο Τύπος και τα Μ.Μ.Ε. ασχολούνται αυτές τις μέρες με το θέμα αυτό και είχαν λάβει γνώση. Τέλος η παράταξη του κ. Λαδά ενώ δεν διαφώνησε με το ψήφισμα, πρότεινε να αναβληθεί για την επόμενη συνεδρίαση και να επισυναφθεί η ανωτέρω απόφαση.

Ως "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" δηλώσαμε ότι θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του λαού. Στο πνεύμα αυτής της δέσμευσης συνεχίζουμε να είμαστε το αυτί και το μάτι του μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι όποιες προεκλογικές δεσμεύσεις  των υπολοίπων παρατάξεων πάνε περίπατο και φαίνεται ξεκάθαρα ότι ήταν για την υφαρπαγή της ψήφου. Καλούμε τον λαό των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης να βγάλει τα συμπεράσματά του και να είναι σε συνεχή ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Ακολουθεί το ψήφισμα που προτάθηκε:

      Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφαση του για την Απεργία-Αποχή που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενάντια; στην Αξιολόγηση των Δημόσιων Υπαλλήλων των δομών και υπηρεσιών των δημοσίων υπηρεσιών δικάζει και καταδικάζει το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας. Όχι μόνο της συγκεκριμένης αλλά και κάθε απεργίας.
     Μπαίνει με το σκεπτικό της απόφασης σε κρίση το περιεχόμενο και τα αιτήματα της απεργίας. Την κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική. Διατάζει να μην κηρυχτεί στο μέλλον απεργία με τα ίδια αιτήματα.
    Στο σκεπτικό της απόφασης το δικαστήριο αποφαίνει ότι οι απεργίες που θέλουν να παρθούν πίσω οι νόμοι  ή να κάνει πίσω η κυβέρνηση στην πολιτική της είναι πολιτικές και αποφαίνεται ότι κάθε τέτοια απεργία είναι παράνομη.
    Το δικαστήριο ισχυρίζεται ότι η απεργία διαμαρτυρίας δεν μπορεί να έχει ως σκοπό την κάμψη της βούλησης των νομοθετικών οργάνων , ούτε μπορεί να διαρκέσει μέχρι η πολιτεία να υποκύψει και να αποδεχθεί τα αιτήματα των απεργών διαφορετικά , αν έχει τέτοιο σκοπό , είναι παράνομη.
    Ουσιαστικά μας λέει ότι η απεργία έχει διακοσμητικό χαρακτήρα που απλά θα γνωστοποιεί τα αιτήματα και εκεί θα σταματά. Απαγορεύεται  δηλαδή εις τος εξής μ' αυτό το σκεπτικό κάθε απεργία.
    Βρισκόμαστε μπροστά σε ευθεία επίθεση του δικαιώματος της απεργίας και ανοίγονται επικίνδυνοι δρόμοι. Κατάργηση συνολικά του δικαιώματος της απεργίας.
    Το δημοτικό συμβούλιο καταδικάζει την απόφαση για να οδηγηθεί το δικαίωμα της απεργίας στα αρχεία της ιστορίας και καλεί την κυβέρνηση να συνετισθεί με βάση το δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων. Στηρίζει την απόφαση για απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ και τάσσεται κατά της αξιολόγησης.

Για την "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ"
Νοτάκης Γιάννης 
Τσομπανοπούλου Μελίνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ