Νέα Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον τρόπο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου μας



Με αφορμή τα μέτρα για τον COVID 19, η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου συνεχίζει μέχρι και σήμερα να γίνεται με την μορφή της δια περιφοράς διαδικασίας παρ’ όλες τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας. Η δημοτική αρχή υπεκφεύγει  χρησιμοποιώντας από τη μία δικαιολογίες  ότι οι δημοτικοί της σύμβουλοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης και από την άλλη χρησιμοποιεί τη λογική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» γιατί απλώς μπορούν λόγω της απόλυτης πλειοψηφίας που διαθέτουν. Στην πραγματικότητα η δημοτική αρχή  βολεύεται από την διαδικασία αυτή που απ’ ότι φαίνεται ήρθε για να μείνει, καθώς:

  • Οι διαδικασίες γίνονται μακριά από τον λαό της περιοχής διότι, δεν μπορεί κάποιος που ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την συνεδρίαση, πόσο μάλλον να παρέμβει.
  • Οι διαδικασίες γίνονται Fast Track, διότι δεν  απαντάει η δημοτική αρχή στις ερωτήσεις που τίθενται μέσω των emails που στέλνουν οι υπόλοιπες παρατάξεις και η λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων γίνεται  χωρίς συζήτηση, χωρίς άμεσες ερωτοαπαντήσεις, χωρίς διευκρινήσεις επί των εισηγήσεων, αποστέλλοντας οι δημοτικοί σύμβουλοι απλώς την ψήφο τους και την τοποθέτησή τους με e-mail.

Αυτός ο τρόπος λήψης αποφάσεων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός και δεν τιμά καθόλου τη δημοτική αρχή και γενικά τη λειτουργία του δήμου μας. Αντίθετα προσβάλλει τις δημοκρατικές διαδικασίες και υποτιμά τον ρόλο των δημοτικών συμβούλων.

Με τη διαδικασία της "δια περιφοράς", όπως είναι φυσικό προκύπτουν ζητήματα, όπως το να     μην μπορούν να τεθούν θέματα εκτός ημερησίας διάταξης από τις παρατάξεις και να συζητηθούν επί της ουσίας αλλά και η μη δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής επιχειρημάτων για σοβαρά θέματα, που η δημοτική αρχή εντάσσει στην ημερήσια διάταξη επικαλούμενη τις προθεσμίες που υπάρχουν.

Επανερχόμαστε, λοιπόν, και δηλώνουμε πως ως "Λαϊκή Συσπείρωση" σεβόμαστε τις επιστημονικές οδηγίες των γιατρών για τη προστασία του λαού μας. Αυτό όμως δεν μπορεί να λειτουργεί ως πρόσχημα για συνεδριάσεις-παρωδία, συνεδριάσεις-βουβές  και να καλούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι να πάρουν θέση για σοβαρά θέματα για το δήμο μας, με την λέξη "ΝΑΙ" ή "ΟΧΙ" μέσω email. Για τις τακτικές συνεδριάσεις η πράξη νομοθετικού περιεχομένου προβλέπει, όπως έχουμε πει και άλλες μορφές, όπως τηλεδιάσκεψη ή δια ζώσης συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών ( σε χώρους όπου χωράμε με βάση τα νέα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό, όπως δημοτικά γυμναστήρια ή ακόμη και σε υπαίθριους ελεγχόμενους χώρους με την αλλαγή του καιρού όπως αυτοί των σχολικών προαύλιων χώρων)  Φυσικά καμία πρόταση δεν έγινε δεκτή, προφανώς γιατί εξυπηρετεί τη δημοτική αρχή αυτή η κατάσταση…

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ και όλοι οι εκλεγμένοι της παράταξής μας στο Δημοτικό και στα Κοινοτικά Συμβούλια και σε όλες τις επιτροπές, δηλώνουν για ακόμη μία φορά την αγανάκτηση τους και διαμαρτύρονται έντονα  καταγγέλλοντας την διαδικασία και την προσπάθεια να φιμωθεί ο λόγος που ορθώνει τείχος απέναντι στην πολιτική της ανταποδοτικότητας που υπηρετεί η σημερινή διοίκηση και φορτώνει τα κέρδη των εργολάβων στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, για τα οποία πληρώνουν υψηλά δημοτικά τέλη και βαριά φορολογία.

Η πολιτική της διοίκησης του κ. Κυρίζογλου, ακολουθεί πιστά τις επιταγές της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, την πολιτική δηλαδή που προστάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Απόδειξη της προσήλωσης στην αστική διαχείριση είναι πως η ζωή και η καθημερινότητα για τους δημότες δεν έχει αλλάξει. Τα ανταποδοτικά τέλη καλά κρατούν (τα υψηλότερα σε σχέση με τους όμορους δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης κι ας διατείνεται η δημοτική αρχή για την μη αύξησή τους), οι εργολάβοι συνεχίζουν να κερδίζουν παρέχοντας πολύ ακριβές και κακής ποιότητας υπηρεσίες ενώ απασχολούν εργαζόμενους κακοπληρωμένους ή και απλήρωτους χωρίς πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η βαριά φορολογία, η ανυπαρξία δομών που ικανοποιούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Καταγγέλλουμε ξανά τη συνεχιζόμενη και απαράδεκτη στάση της διοίκησης του δήμου και καλούμε τα λαϊκά και εργατικά στρώματα, τους μικρομεσαίους ΕΒΕ της περιοχής, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και την νεολαία να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για την πολιτική, που ακολουθεί η δημοτική αρχή, πολιτική δηλαδή που προωθούν περιφέρεια, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλώνουμε ότι θα απέχουμε από την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και Κοινοτικών Συμβουλίων και επιφυλασσόμαστε για την παραπέρα στάση μας που θα συνδυαστεί με παρεμβάσεις,  δράσεις και κινήσεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Σπλάχνο και τιμή του ΚΚΕ